DOLAR 32,3804
EURO 34,6971
ALTIN 2.401,91
BIST 10.052,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 18°C

Aşk cinayeti iddiasında yeni karar

19.11.2021
A+
A-

Sabah Gazetesi’nden Seda Nur Günaydın’ın haberine göre servis aracında işlenen cinayet İstanbul Üsküdar’da 2017 yılının Kasım ayında meydana geldi. İddiaya göre eşi Asiye Aykan ile servis şoförü Mehmet Yılmaztürk’ün ilişkisi olduğunu düşünen Yılmaz Aykan eşine baskı yapmaya başladı. Ancak eşi yaklaşık 2 yıl önce Yılmaztürk’ün yöneticiliğini yaptığı sitede temizlik elemanı olarak çalışmıştı. Şüphelerinin üzerine giden Aykan, Yılmaztürk’ün ofisine gitti. Yılmaztürk’ten ise eşiyle iş amaçlı görüştüğü ve ilişkileri olmadığı yanıtını aldı.

PLAN YAPTI, KONUŞMADAN ATEŞ ETTİ

İkiliyi yüzleştirmek isteyen öfkeli eş, Yılmaztürk’ün servis aracında bir buluşma ayarladı. Aralarında bir konuşma geçmeden de cebindeki tabancayla önce Yılmaztürk’e ardından da eşine ateş etmeye başladı. Servis şoförü ağır yaralı olarak olay yerinden kaçmayı başarırken talihsiz kadın ise kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. “Onurlu bir yaşam için bunu yaptım” diyen Yılmaz Aykan tutuklandı ve hakkında eşi Asiye Aykan’ı kasten öldürdüğü için ağırlaştırılmış müebbet, eşi ile ilişkisi olduğunu düşündüğü Mehmet Yılmaztürk’ü öldürmeye teşebbüsten 15 yıla kadar hapsini istedi.

İNDİRİMLİ CEZA, İLGİNÇ GEREKÇEYLE BOZULDU

İstanbul Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi olaydan yaklaşık 2 yıl sonra davayı karara bağladı. Yılmaz Aykan’ı eşini öldürmekten önce ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptıran mahkeme sonra iyi hal indirimiyle cezayı müebbete çevirdi. Ayrıca mahkeme sanığı, Mehmet Yılmaztürk’ü öldürmeye teşebbüs ettiği gerekçesiyle 10 yıl hapse mahkum etti. Dosya Yargıtay’a gitti. Yargıtay 1. Ceza Dairesi verilen kararı ilginç bir gerekçeyle bozdu. Maktul Asiye Aykan ile eşinin aşk yaşadığını iddia ettiği servis şoförü Mehmet Yılmaztürk’ün görüşme kayıtlarının mahkemece istenmediği ve sonuca göre haksız tahrik hükümlerinin uygulanma ihtimalinin olduğunu söyledi.

“ÖLDÜRMENİN HAKLI GEREKÇESİ OLMAZ”

Yargıtay’ın bozma kararının ardından dava yeniden görüldü. Duruşmada Cumhuriyet Savcısı mütalaasında, Asiye Aykan ile Mehmet Yılmaztürk’ün 2 yıl boyunca çok sayıda ve hemen her gün görüşmelerinin olduğunun HTS kayıtlarından anlaşıldığını belirtti. Verilen cezada haksız tahrik uygulanmasını talep etti. Mütalaanın ardından Asiye Aykan’ın avukatları “Öldürmenin haklı gerekçesi olmaz. Aralarındaki ilişki iş ilişkisi. Sanık kendini kurtarmak için öldürme senaryosu üretti” dedi.

“AĞIR TAHRİK ALTINDA SUÇ İŞLEDİM” SAVUNMASI

Son sözü sorulan sanık Yılmaz Aykan, eşinin ölümüne Mehmet Yılmaztürk’ün sebep olduğunu öne sürerek, “Olay, yaşadığım trajedi ve bu travmanın sonucu ağır tahrik altında gerçekleşti” diyerek beraatını istedi.

MAHKEME HAKSIZ TAHRİK DİYEREK CEZALARI İNDİRDİ

Mahkeme, verdiği müebbet hapis kararını kaldırarak sanığın eşinden gelen haksız fiilin meydana getirdiği şiddetli elemin etkisi altında suçu işlediğini belirtti. Haksız tahrik hükümlerini uygulayarak sanığın cezasını 20 yıla indirdi. Mehmet Yılmaztürk’ü öldürmeye teşebbüs ettiği gerekçesiyle verdiği 10 yıllık hapis cezasını da kaldıran mahkeme, yine haksız tahrik hükümleriyle cezayı 7 yıl 6 aya indirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.