DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Aşı çalışması için 45 günlük karantinaya girdiler

04.04.2020
A+
A-

Milliyet Gazetesi’nden Meltem Günay’ın haberine göre Corona virüse karşı tüm dünyada aşı ve ilaç çalışmaları hızla sürerken Acıbadem Labcell Hücresel Tedavi Laboratuvarı sorumlusu, hematoloji uzmanı Prof. Dr. Ercüment Ovalı ve ekibi, aşı çalışması için 45 günlük karantina uygulamasına başladı. Prof. Dr. Ovalı, “Aşı üretimi için son hazırlıklarımızı yaptık ve içeri girdik” diye duyurdu. Ekibiyle birlikte çalışacaklarını söyleyen Prof. Dr. Ovalı, ilk hafta sadece kendisinin çalışacağını daha sonra ekibinin çalışmalara başlayacağını dile getirdi.

COVİD -19 Türkiye Platformu koordinasyonunda gerçekleştirilen ‘Aşı ve İlaç Geliştirme Sanal Konferansı’na önceki gün katılan Prof. Dr. Ovalı aşı çalışmalarıyla, “Bizim beş ayrı konuda çalışmamız var ama bundan bir tanesi son derece önemli. Biri aşı geliştirmesi, ekibim Türkiye’deki tek canlı virüsü izole edip üretmeye çalışan bir grup. Bildiğim kadarıyla başka virüs üretimine çalışan bir grup yok” dedi.

Aşı üretimini için laboratuvar ortamında normalde insanların karşılaştığından binlerce kez yüksek dozda virüs üzerinde çalışacak olan ekip, 45 gün sonunda müjdeli haberi vermek istiyor. Prof. Dr. Ovalı, “Amacımız mayıs ayının ortalarında klinik çalışmaya hazır hale gelmek. Başarısızlık her zaman olabilir tekrar tekrar yapabiliriz. Bu süreç uzayabilir. Bütün ekip bunu başarmak istiyoruz. Hatasız yürümek ve bunu yapmak istiyoruz” diye konuştu.

Plazma çalışmaları sürdürülüyor

Prof. Dr. Ovalı konferansta aynı zamanda sürdürülen konvelsan plazma çalışmalarının çok kısa sürede insanların hayatına dokunacağını belirtirken, hızla donör çağrısı yapılması gerektiğini vurgulamıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.