DOLAR 32,2194
EURO 34,7200
ALTIN 2.408,66
BIST 10.241,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 21°C
Paz 19°C
Pts 20°C

Asgari ücretli ailenin çocuğuna burs imkanı

02.07.2020
A+
A-

52 yıldır eğitim alanında faaliyet bildiren Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumlarının kurucuları, Semra& Enver Yücel adına kurulan, SEY Vakfı Mayıs ayında yola çıktı. Vakıf, işe, hesaplı açıdan dezavantajlı çocuklara burs vermekle başladı.

Bu yıl için, çocuk yuvası ve ilkokul çağındaki 20 çocuğa bütün eğitim bursu verilecek. Burs kazanan öğrencinin ailesi, vakıfla birlikte bir okul belirleyecek. Vakıf o okulun, tüm eğitim ücretlerini ve eğitime alt yemek, giysi, kitap, servis gibi bütün tabi giderlerini karşılayacak. Bursa başvurmanın temel koşulu, öğrencinin ailesinin geçimini minimum ücretle sağlaması.

SEY Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel, bursu eğitimde fırsat eşitliği temin etmek amacıyla vereceklerini söyledi. Yücel, “Hepimizin çocuğu benzer doğuyor fiilen. Fırsatları olan aileler, çocuklarına sundukları imkanlarla, onların iyi bir eğitim almasını, tanıdık olmayan dil öğrenmesini, bir müzik aleti çalmasını ve daha benzeri bir fazla şeyi yapmasını sağlıyor. Onlar daha zeki olduğu için yok, fırsatları olduğu için bütün bunları öğreniyor. Ya imkanı olmayanlar? O nedenle bu bursu kazanmanın temel koşulunu, aile geçiminin asgari ücretle sağlanması ya da anne ve babanın işsiz olması koşuluna bağladık. Eğitimde fırsat eşitliğini muhakkak tek başımıza başaramayız. Lakin el birliği ile bunu yapabiliriz” dedi.

Vakıf Başkan Vekili Begüm Yücel Çabakçor ise, bursu bilhassa ufak yaş grubuna sağlamalarının nedenini,“Öğrenci bursları genel olarak üniversite kademesinde veriliyor. Halbuki, çalışmalar gösteriyor ama bir ülkede eğer asıl sınıfına, ilkokula, 1 dolar yatırım yapılıyorsa, o 1 dolar o ülkeye, 7 dolar olarak geri dönüyor, 7 katı bir getiri, gelir sağlıyor. Bu bakımdan bursun bu yaş grubundaki çocuklara verilmesini çok önemsiyoruz. Vakıf bünyesinde,tabiki lise, üniversite öğrencileri için de projelerimiz olacak. Ama başlıca, küçük yaş grubundaki çocuklara yoğunlaşacağız” diyerek açıkladı.

Türkiye’nin her yerinden kabul edilen ve 1 Temmuz’da başlayan SEY Vakfı Gelecek Bursu başvuruları, 30 Temmuz’a dek, seyvakfi.org internet sitesi üzerinden yapılabilecek.
Başvurular, öğrencinin ailesinin hesaplı şartlarına tarafından, vakıf burs komitesi kadar değerlendirilecek.
 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.