DOLAR 32,1879
EURO 34,9555
ALTIN 2.505,31
BIST 10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Açık
İstanbul
25°C
Açık
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C

Artık yoklar: Apple’ın en gözden düşmüş ürünleri!

01.06.2020
A+
A-

Apple’ın ikonik Magic mouse tasarımından önce fiilen de ayrıca fonksiyonelliği ile keza de tasarımı ile istenmeyen bir mouse’u bulunuyor. O da tahmin edebileceğiniz üzere, iMac Hokey Puck mouse. Bu listede muhakkak bu ürün de yer alıyor. bunun dışında Apple Bandai Pippin de bu listede maalesef ki kendisine yer buluyor.

Apple bir dönem fansız bilgisayarlardan yandan tercihini kullanıyordu oysa aslında de şanssız bir seçim olduğunu sanıyoruz söylememize lüzum yok. Apple tarihinin bir hayranıysanız, şirketin en gözden düşmüş ürünlerini de öğrenmiş olacaksınız. Açıklanamayan mouse’lardan eriyen Mac’lere, işte Apple’ın bir süre daha sonra üretmeyi bıraktığı ürünler:

Apple III

Şirkete harika oranda para kaybettiren Apple III, donanımsal olarak yaşanan sorunlardan nedeniyle fiyaskoyla sonuçlandı. Bunun nedeni bilgisayarın bir fanının bulunmaması.

1980’li yıllarda karşımıza çıkan bu meslek makinesi sahiden de o dönem için hem küçük boyutlarda ayrıca de aynı iş odaklı kişisel bilgisayarlara oranla çok daha iyiydi oysa mühendisler hem yerden tasarruf etmek için keza de maliyetleri yıkmak için Apple III içine fan yerleştirmemeyi seçim etti.

Bu cihazın sonu oldu zira yapılan işlemlere dayanamayan cihazın, iç donanımları yandı, hatta soğutma mekanizması olmadığı için işlemcinin eridiği vakaların olduğu bile söyleniyor. Hard disk sorunlarının yaşanmasına niçin olan bu eksikliğin peşinde kullanıcılar ekranda amaçsız yazılar gördüklerini söylemesiyle birlikte Apple III’ün sonu geldi. Steve Jobs’a göre bu cihaz yüzde 100 başarısız olacaktı ve oldu da.

Apple’dan Scorsese’nin yeni filmine 180 milyon dolar

The Irishman gibi bir olağan daha bekleniyor. Apple 180 milyon dolar bütçe ile Killers of the Flower Moon filmine yatırım yapacak!

1 2 3 4 5 6 7 8 9
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.