DOLAR 32,3901
EURO 34,6511
ALTIN 2.390,33
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

Arda Kural: “Ne delirdim ne sıyırdım”

01.03.2020
A+
A-

Arda Kural, Pazar Postası’ndan Alev Gürsoy Cimin’e verdiği röportajında çarpıcı ifadelerde bulundu…

‘Varoşta büyümüş bir çocuğum o kitlenin yıldızıyım’

Kendinizi ne zaman kötü hissetmeye başladınız?

Ben varoşta büyümüş bir çocuğum ve o kitlenin yıldızıyım. Ne olduğumu biliyorum. Ama camiadaki memnuniyetsizliğimi dile getirdiğimde rahatsız oldular.

Neden rahatsız oldular?

Sette namaz kılıyordum ve herkes bana garip garip bakıyordu. Yoga da yapıyordum. Benim nasıl rahatladığım kimseyi ilgilendirmez ama yargılı bakışlar, hor görmeler başladı.

Namaz kılan birine neden garip bakarlar ki?

Belki de görüntümle uyuşturamıyorlardı o halleri. Umursamamak lazımdı ama ben çok kafaya taktım. Bir süre sonra toplumun değişmesi gerektiğine ya da benim topluma uyum sağlamam gerektiğine inandım. Kendimi yenilenme sürecine aldım. Bunu yaparken de fazla derinleştim. Dengeyi kuramadım. Ne delirdim ne sıyırdım…

Oysaki sizin yerinizde olmak isteyen çok insan vardı… ‘Yerli Leonardo DiCaprio’ olarak anılıyordunuz.

Bence hiç alakamız yoktu. Beni çok yakışıklı buluyorlardı, tekliflerin ardı arkası kesilmiyordu, reytingi bol yapımlar beni istiyordu, her şey güzeldi ama bu seçim bana aitti. Ortamı beğenmedim ve kendimi sektörden izole ettim. Kötü niyetli insanlar beni deli gibi göstermeye çalıştı.

Ünlü olmanızın bedeli ağır olmuş…

Ben mesleğimi çok seviyorum ama ortam yüzünden bu hale geldim. Toplum, ünlüleri efsunlu gibi, ulaşılmaz görüyor. Popüler olduğum dönemde sokakta çekirdek çitleyemiyordum. Kız arkadaşım olduğunda koluna girip sokakta gezemiyordum. Her şeyin göze batıyor, her şeyin haber oluyor. Ben sıradan bir hayatı seçtim. Oyunculuğu da bu yüzden bıraktım. Yapmacıklığı beceremedim. Ruhum dinginleşince de oyunculuğa geri dönmek istedim.

10 yıl oyunculuktan uzak kaldınız. Bu süreçte size “Şizofren” dediler, “Bakırköy’de tedavi gördü” dediler. Bunlar gerçek miydi?

Şizofren değilim. Psikonevroz ve anksiyete teşhisi konuldu. İnsanlar bir şeyleri abartmaya ya da başkalarının mutsuzluklarından beslenmeye bayılıyor. Benim rahatsızlığım belliydi ve bunu zaten kendim ilan ettim. İki ay Bakırköy’de tedavi gördüm. İhtiyacım varmış, dinlendim.

Geçmişe dönme şansınız olsaydı neyi değiştirmek isterdiniz?

Hiçbir şeyden pişman değilim. Yaşadığım her şeyin bir sebebi var. Artık eskisinden daha güçlüyüm. İstesem tedavi sürecimi saklayabilirdim ama dürüst davrandım. Toplum da beni kucakladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.