DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Araçların emisyon seviyeleri değişiyor! Ceza uyarısı!

31.08.2019
A+
A-

Bu iki düzenlemenin ardından 1 Eylül tarihinde yeni emisyon seviyelerine geçiş yapılması planlandı. Bu kapsamda emisyon değerlerinin düşürülmesi için hazırlıklar tamamlanırken, otomotiv üreticilerinden bir itiraz geldi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına başvuran üreticiler tarihin ertelenmesini talep etti. Bakanlık otomobil üreticilerine 1 aylık geçiş süreci tanımlayacağını Resmi Gazete’de duyurdu. Böylece geçiş süreci 1 Ekim tarihine ertelenmiş oldu.

Bu kapsamda otomobillerde 6b seviyesinden 6d-TEMP emisyon seviyesine, hafif ticari araçlarda ise 6b emisyon seviyesinden 6c emisyon seviyesine geçiş yapılacak. Avrupa Birliği’nin en büyük otobüs üreticisi olan Türkiye, dünya genelinde ise genel taşıt üretimi konusunda 15’inci sırada yer alıyor.

Ek olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırmayan 1 milyon 931 bin 125 araç sahibi olduğunu açıkladı. Bu araç sahipleri ilk olarak uyarılacak, dikkate almayanlar 1546 lira para cezası ile karşı karşıya kalacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.