DOLAR 32,3852
EURO 35,0493
ALTIN 2.326,85
BIST 9.128,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Ara Öğünlere Ekleyebileceğiniz Sağlıklı Yağlar

01.09.2020
A+
A-

Vücudumuz için doğru ve sağlıklı yağları tüketmek genel sağlığımız açısından oldukça önemlidir. Çünkü sağlıklı yağlar kilo vermeye, öğünlerinizi daha sağlıklı hale getirmeye ve uzun süre tok hissetmeye yardımcı olur. Sizin için öğünlerinize ekleyebileceğiniz sağlıklı yağların neler olduğunu bir araya getirdik. İşte detaylar…

KURUYEMİŞ

Kuruyemişler yalnızca sağlıklı yağlar açısından zengin değildir, ayrıca bitki bazlı önemli bir protein kaynağıdır. Bunun yanı sıra E vitamini ve magnezyum açısından da önemli bir kaynaktır.

Yapılan araştırmalar, düzenli olarak kuruyemiş tüketilmesinin obezite ve kalp hastalığı gelişime riskini azalttığını ortaya koymuştur. En fazla tüketilmesi gereken kuru yemişler ise ceviz, badem ve macadamia fıstığıdır.

ZEYTİNYAĞI

Birçok kişi zeytinyağının yoğun tadından hoşlanmıyor. Fakat zeytinyağı sağlık açısından önemli bir kaynaktır.

Hem yemek pişirirken hem de sos olarak kullanılabilecek olan zeytinyağı, Omega-3 ve antioksidan açısından zengindir. Bu güçlü anti-enflamatuar özelliklere sahip olduğunu gösterir.

AVOKADO

Son günlerde popüler yiyeceklerden biri haline gelen avokado, harika bir sağlıklı yağ kaynağıdır. Aynı zamanda lif bakımından da oldukça zengindir.

Yapılan araştırmalar, avokadonun kolesterol üzerinde iyileştirici bir etkiye sahip olduğunu gözler önüne seriyor. Bundan dolayı mutlaka öğünlere eklenmesi önerilir.

BİTTER ÇİKOLATA

Bitter çikolata, sağlıklı yağların yanı sıra potasyum ve kalsiyum kaynağıdır. Yapılan bazı araştırmalara göre düzenli olarak bitter çikolata tüketmek, kalp sağlığının korunmasında etkili.

TOFU

Tofu peyniri, sağlık açısından harika bir yağ kaynağı ve sodyum oranı düşük olan bitki bazlı bir proteindir. Aynı zamanda günlük kalsiyum ihtiyacınızın yaklaşık dörtte birinin karşılanmasın sağlar.

Tofu, tekli doymamış ve çoklu doymamış yağlar bakımından zengindir. Dışarıdan satın almak yerine evde kolayca kendinizde yapabilirsiniz.

YAĞLI BALIKLAR

Somon, alabalık, uskumru ve sardalya gibi balıklar sağlıklı yağlar açısından hem zengin hem de lezzetlidir. Aynı zamanda Omega-3 yağ asitleri ve protein açısından da önemli bir kaynaktır.

Araştırma sonuçları, düzenli olarak yağlı balık tüketen kişilerin kalp hastalığı ve depresyon riskinin daha düşük olduğunu ortaya koydu.

İLİşKİLİ HABERLER Kuruyemişlerin Faydaları ve Tüketim Önerileri

Kuruyemişlerin Faydaları ve Tüketim Önerileri

Stresle Başa Çıkmanın En Masrafsız Yolu: Kuruyemiş

Stresle Başa Çıkmanın En Masrafsız Yolu: Kuruyemiş

Kuruyemiş Kansere Neden Olabilir!

Kuruyemiş Kansere Neden Olabilir!

'Her Gün Bir Avuç Kuruyemiş Tüketin'

‘Her Gün Bir Avuç Kuruyemiş Tüketin’

İLİşKİLİ GALERİLER Genç Bir Beyin Sağlıklı Vücutta Bulunur!

Genç Bir Beyin Sağlıklı Vücutta Bulunur!

Kuruyemiş Tüketmek Neden Önemlidir?

Kuruyemiş Tüketmek Neden Önemlidir?

Sağlıklı Yaz Salataları

Sağlıklı Yaz Salataları

Saç Uzatan Sağlıklı Besinler

Saç Uzatan Sağlıklı Besinler

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.