DOLAR 32,2507
EURO 34,6956
ALTIN 2.401,19
BIST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C
Cts 20°C

Apple’ın ürünlerine yüzde 10 zam gelebilir!

28.11.2018
A+
A-

Önümüzdeki hafta Amerika Başkanı Donald Trump ile Çin Başkanı Xi Jinping, bir zirve yapacaklar. Wall Street Journal’a göre, bu zirvede müzakereler Amerika için olumlu sonuç vermezse ek gümrük vergileri gelecek. Bu ek gümrük vergileri, Çin’de üretim yapan firmalara yüzde 25 oranlarına varan ek yükümlülükler getirecek. Her ne kadar söz verilmiş olsa da, bu yükümlülüğün altında olacak markalar arasında Apple da bulunuyor.

Öte taraftan Trump yönetimi tüketici tepkisini endişe ederken, Trump ise fiyatların yüzde 10’luk artış göstermeyeceğini ve ‘insanların kolayca sineye çekebileceğini‘ söyledi. Sonuç olarak bakıldığında Trump, firmaların üretim fabrikalarını, Amerika‘ya taşıması gerektiğini de vurguladı. Eğer şirket, bu zamlarla karşı karşıya kalırsa, yapabileceği iki farklı şey bulunuyor. Bunlardan ilki, üretimi yaptığı fabrikaları başka yerlere taşımak. Diğer seçenekleri ise, ek vergileri ürünlere zam olarak yansıtmak.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.