DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Apple’ın Otonom Araç Teknolojisi İçin LiDAR Tedarikçileriyle Görüştüğü Rapor Edildi

19.02.2021
A+
A-

Cupertino merkezli teknoloji devi Apple’ın kendi sürücüsüz aracı üzerinde çalıştığına dair raporlar uzun süredir gelmeye devam ediyor. Yayınlanan yeni bir rapordaysa şirketin, otonom “Apple Car”ın geliştirilmesinde kilit bir teknoloji olan LiDAR sensörler için birden fazla tedarikçiyle aktif görüşmeler içerisinde olduğu bildirildi.

Apple Car’ın sürücüsüz bir araç olacağı göz önüne alındığında otonom bir aracın çevresini görmesine izin verecek lazer tabanlı sensörler, geliştirilme aşamasında kritik önem taşıyor. Bloomberg’in raporlarına göreyse halen devam eden bu görüşmeler, Apple’ın henüz tek bir tedarikçi üzerinde karar kılamadığına işaret ediyor.

Apple, otonom araç teknolojisi için LiDAR tedarikçileriyle görüşmeye devam ediyor:

Apple Car

Tıpkı iPhone tedarik zincirinde olduğu gibi Apple, Apple Car’daki kritik bileşenleri tedarik edebilmek için üçüncü taraf tedarikçilerden faydalanacak. Bu noktada LiDAR tedarikçisine henüz karar verilmemiş olması, Apple’ın sürücüsüz aracının hâlâ günümüzden yıllarca uzakta olduğunun bir göstergesi olabilir.

Kaynaklar Bloomberg’e, Apple’ın bundan dört ila beş yıl sonrasında son teknoloji olarak kabul edilecek olan LiDAR teknolojisini elde etmeye çalıştığını söyledi. Şirketin 2019 yılında da LiDAR tedarikçileri ile benzer görüşmeler içerisinde olduğu söyleniyordu ancak o günden bugüne şirketin otomobil projesi yön ve kapsam değiştirdi.

Apple’ın LiDAR sensörlerini kullandığı tek alan araç teknolojileri değil. Artırılmış gerçeklik ve fotoğrafçılıkta büyük iyileştirmeler sağlayan bu sensörleri ilk kez 2020 iPad Pro modelinde kullanan ABD merkezli şirket, geçtiğimiz aylarda piyasaya sürülen iPhone 12 Pro cihazlarında da LiDAR sensörlere yer vermişti.  

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.