DOLAR 32,3248
EURO 34,6359
ALTIN 2.414,43
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Apple’ın eğitim kaynakları ile dersler evde! Eğitimin uzakta yapılmasıyla birlikte mobil dünyadaki eğitim uygulamaları da öne çıktı. Apple’ın eğitim…

22.04.2020
A+
A-

Apple, okulların öğrenim için teknolojiden en iyi şekilde yararlanmalarına tezgâhtar olarak eğitimciler, öğrenciler ve ebeveynler için kaynaklar sunmaya devam ediyor. Dilerseniz eğitimciler ve okullar için sunulan kaynaklara yakından bakalım.

Öğretmenleri teşvik etmek ve başarılarını takdir etmek için tasarlanmış ücretsiz bir mesleki gelişim programı olan Apple Teacher, öğretmenleri Apple ürün ve eğitim dünyası için özel olarak hazırladığı müfredat programları ve sınıf içi ya da uzakta eğitim modelindeki öğrenme ortamlarında kullanımı konusunda güçlendirir. Bu program  tecrübeli ya da mesleğe yeni başlamış bütün öğretmenlerin  iPad ve Mac’te yeni beceriler geliştirmelerine olanak sağlarken bununla birlikte Pages, Keynote, GarageBand  iMovie gibi Apple uygulamalarını kullanarak öğrencileriyle olan etkileşimlerini artırmaya yönelik eğitimler sunar, sınıf içi ya da uzakta eğitim modelindeki öğrenme ortamlarında kullanımı konusunda öğretmenleri güçlendirir.

Programda 120’den pozitif ders bulunuyor. Apple Teacher Programına https://appleteacher.apple.com/ adresinde bulunan Apple Teacher Learning Center üzerinden kayıt yapılabiliyor.  Apple Teacher Learning Center’a Apple ID’nizi kullarak giriş yapabilirsiniz.

Bu yeni dönem için Apple ayrıca okulların ve eğitimcilerin Apple aygıtlarında uzakta öğrenim olanaklarından en iyi şekilde yararlanmalarına yardım etmek için tasarlanmış yeni bir video koleksiyonu olan  Apple Education Learning Series’i kullanıma sundu. İngilizce olarak yayınlanan bu videolar, eğitimcilere iPad’lerini hazır ve çalışır duruma getirmeleri için muavin oluyor, nasıl güzel eğitim videoları oluşturabileceklerini ve uzak birlikte çalışabileceklerini gösteriyor.

ğitimciler ve kreatif profesyonellerin işbirliğiyle geliştirilen “Cümbür Cemaat Kreatif İşler Yapabilir”(Everyone Can Create) programı yaratıcılığı çoğaltmak üzere tasarlanmış bir iPad tabanlı eğitim serisidir. Everyone Can Create; öğretmenlerin çizim, müzik, film yapımı veya fotoğrafçılığı herhangi bir ders, konu ya da ödeve zahmetsizce dahil etmelerine yardımcı olan dağıtılmış bedava öğrenim kaynakları ve öğretim kılavuzlarından oluşuyor.
Herkes Kreatif İşler Yapabilir programında hem öğretmenlerin İngilizce, matematik, fen ve tarih gibi derslere yaratıcılık ve yeni iletişim becerileri katmalarına yardımcı olan hoca ve öğrenci kılavuzları, dersler, düşünceler ve örnekler bulunuyor.
Everyone Can Code, etkileşimli bulmacalarla ve eğlenceli karakterlerle batmış bir dünyada öğrencilere kod yazmayı öğreten Swift Playgrounds uygulaması üzerinden işlenen bir ders programı. Sekiz yaş ve üstü öğrenciler için tasarlanmış olan Swift Playgrounds uygulaması, profesyonel kullanım geliştiricileriyle aynı dili kullanarak kod yazmayı öğrenmeye asistan oluyor.
Swift Playgrounds, 3 boyutlu dünyadaki bir karakteri rehberlik etmek için gerçek kodları kullanarak, önce esas konuları öğretir ardından daha gelişmiş kavramlarla görevleri zorlaştırır ve aralıksız yeni görevlerin ekler. Swift Playgrounds uygulaması ücretisizdir ve ayrıca iPad hem de Mac’te kullanabilir.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.