DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

Apple’dan Google’a çalım!

04.04.2018
A+
A-

Apple CEO’su Tim Cook, şirket içi bir yazışmada “John, bilgisayarları daha akıllı ve kişisel hale getirdiğimiz için gizliliğe olan bağlılığımızı ve düşünceli yaklaşımımızı paylaşıyor.” İfadesini kullanarak çalışanlarına John Giannandrea’nın gelişini duyurmuş oldu.

2010 yılından beri Google bünyesinde çalışan Giannandrea, şirketin Metaweb alımı sonrası ekibe dahil olmuştu. Bu tarihten itibaren kendisi Gmail, Google Arama ve Google Asistan gibi büyük ürünlere yapay zeka entegre etme sorumluluğu üstlenmişti.

Bu önemli transfer sayesinde yapay zeka konusunda rakiplerinin gerisinde kalan şirket, önemli bir atılım gerçekleştirme olanağı elde etti diyebiliriz. Deneyimli ismin şirkete büyük katkı sağlayacağı tartışılmaz bir gerçek. 2011 yılında sunulan dijital asistan Siri ile şirket bir ilki gerçekleştirmiş olsa da Amazon ve Google karşısında geride kalıyor. Birçok uzman ve endüstri gözlemcisinin de şirketin rekabet etmek için yeterince çabalamadığını düşündüğü ifade ediliyor.

John Giannandrea, Apple’da makine öğrenimi ve yapay zeka stratejisi ekibinin başında yer alacak. Kendisinin doğrudan Tim Cook’a rapor veren 16 yetkiliden biri olacağını da not olarak düşelim.

:: Bu önemli transfer konusunda sizin düşünceleriniz neler?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.