DOLAR 32,3487
EURO 34,7293
ALTIN 2.419,83
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Apple’dan çok konuşulacak iPhone X kararı!

23.11.2018
A+
A-

Wall Street Journal’da yer alan bir haberde Apple, yeni iPhone modellerinde bir türlü istediği satış rakamlarına ulaşamamasından dolayı, yeniden iPhone X üretimine başladığı iddia edildi.

Yaşanılan bu gelişmenin ardından ayrıca iPhone XR‘ın Japonya’daki fiyatını daha da aşağıya çekmeyi düşünen Apple, diğer ülkeler için de iPhone X modelini ön plana çıkartmayı planlıyor.

Yeni iPhone modellerinin tanıtılmasının hemen ardından iPhone X modellerini piyasadan çeken teknoloji devi, yeniden bu modele yönelecek. Söz konusu modelin üretiminin yeninden başlatılmasının en büyük nedeninin iseApple’ın Samsung ile yapmış olduğu OLED ekran paneli anlaşması olarak gösteriliyor.

OLED ekranlı iPhone XS ve XS Max modellerine beklenenden daha az talebin gelmesinin ardından, Apple’ın elinde kalan OLED ekran panellerini X modellerinin üretiminde kullanarak değerlendirmek isteniyor.

Böylece Samsung ile olan ekran anlaşmasını da yerine getirecek olan Apple,  üreteceği modeli XS ve XS Max’e kıyasla daha uygun etiket fiyatıyla Apple Store’da yeniden sergileyecek.

Apple, düşük satış rakamlarını iPhone X ile telefi edecek!

Wall Street tarafından yayınlanan bir diğer raporda ise yeniden üretimine başlanan telefonun, üretim maliyetinin XS ve XS Max modellerine göre daha düşük olduğu da ayrıca belirtiyor. Böylelikle uygun fiyata üretilecek olan iPhone modeli, kullanıcıların yüksek fiyatından dolayı sitem ettiği XS ve XS Max modellerine karşı daha uygun fiyatlı çözüm olacağı da özellikle vurgulanıyor.

Henüz söz konusu bu gelişmeler şirket tarafından doğrulanmasa da, görünen o ki Apple uygun fiyatlı iPhone arayanlar için XR modelinin yanına bir yeni seçenek daha ekleyecek.

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz saatlerde paylaşmış olduğumuz bir haber ile birlikte, Apple‘ın iPhone XR modelinin üretimini daha da yavaşlatacağını iddia edilmişti. Fakat, Kasım ayında piyasaya sunulan XR modeli satış rakamları ile Apple’ın yeni amiral gemilerine yetişmesi de oldukça dikkat çekmişti.

Bakalım, Apple bu konu hakkında nasıl bir açıklama yapacak? Sizce, Apple, iPhone X modelini uygun fiyata piyasaya sürerek başarılı satış rakamlarına ulaşabilecek mi? Yorumlarınızı bekliyoruz…

iPhone X özellikleri nasıl?

Ekran: 5.8 inç OLED, 1125 x 2436 piksel , 3D Touch, True Tone, 625 nit

Ekran kasa oranı: Yaklaşık olarak yüzde 81.23

Yükseklik: 143,6 mm (5.65 inç)

Genişlik: 70,9 mm (2.79 inç)

Derinlik: 7,7 mm (0.30 inç)

Ağırlık: 174 gram (6.14 ons)

İşlemci: Apple A11 Bionics, tümleşik M11 yardımcı hareket işlemcisi

RAM: 3 GB RAM

Depolama: 64 ve 256 GB depolama alanı

Arka Kamera: 12 megapiksel f/1.8 ve 12 megapiksel f/2.4 (OIS destekli) 60 fps 4K, 240 fps 1080p video kaydı

Ön Kamera: 7 megapiksel, f/2.2 diyafram açıklığına sahip, 1080p video kaydı, Face ID kamera

İşletim Sistemi: iOS 11

Bağlantı: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0, A-GPS, GLONASS

Suya, Sıçramalara ve Toza Dayanıklılık: IP67

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.