DOLAR 32,2641
EURO 34,7012
ALTIN 2.401,56
BIST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Açık
İstanbul
25°C
Açık
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 20°C

Apple yüz siperliğini tanıttı! Birçok firma corona virüsü nedeniyle üretim bandında değişiklik yaparak medikal ürünler üretmeye başladı…

08.04.2020
A+
A-

Geçtiğimiz haftalarda bazı otomobil firmaları başta olmak üzere birçok firma corona virüsü sebebiyle üretim bantlarına maskeleri de eklediklerini açıklamıştı. Tek kullanımlık maskeler ve yüz siperlikleri virüsün yayılma hızını azaltmak için büyük önem taşıyor.

Şirketin yayınladığı dökümanda yüz siperliğinin özellikleri ve kullanım talimatları yer alıyor. Talimatlarda yüzde 70 Ethanol, yüzde 70 Izopropil alkol ve yüzde 3 Hidrojen Peroksit ile temizlik yapılarak birden fazla kez kullanılabileceği bilgisi yer alıyor.

Şirket, üretecekleri siperlikleri gerekli kurumlara teslim edeceğini de belirtti. Sağlık çalışanlarının sitede yer alan yönergeleri izlemesinin yeterli olacağını açıklayan yetkililer, daha fazla destek için farklı çalışmalarda da bulunacaklarının altını çizdi.

Ayrıca birçok şirket maddi bağışta da bulunurken Apple, kendi farkını ortaya koymak için yüz siperliği tasarlayarak kullanıcılara sundu. Kullanılan malzemeler her ne kadar benzer özelliklere sahip olsa da sağlık çalışanları yüz siperliklerini saatlerce takmak zorunda kalıyor.

Bu sebepten dolayı birçok firma daha ergonomik tasarım ile sağlıkçıları koruyabilmek için çalışmalara devam ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.