DOLAR 32,2173
EURO 34,6950
ALTIN 2.442,15
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 19°C
Per 20°C
Cum 22°C

Apple yeni rekoru açıkladı

09.01.2020
A+
A-

Apple bugün yayınladığı bülten ile yeni bir rekorun kırıldığını bizlerle paylaştı. Apple’ın açıkladığı verilere göre Noel haftası ile yılbaşı arasında geçen sürede kullanıcılar App Store’da 1.42 milyar dolar harcadı. Bu harcama tutarı, 2008 yılından beri hayatımızda olan App Store için bir rekor.

App Store istatistikleri

Açıklanan verilerde yeni yılın ilk gününde yapılan harcama da açıklandı. Buna göre yeni yılın ilk gününde sadece 24 saat içerisinde tüm dünyada  386 milyon dolar tutarında harcama yapıldı. Ve bu rakam da Apple tarafından rekor olarak açıklandı.

Rakamların geneli baktığımızda şaşırtıcı seviyede yüksek tutarlar olduğunu görüyoruz. Bu rakamlar ile geçen yıl arasında fark da oldukça yüksek seviyede. Buna göre, geçen yıl Noel ile yılbaşı arasındaki harcama tutarında yüzde 16, yılın ilk günü harcaması arasında ise yüzde 20 fark var. Apple rekor rakamları gösteriyor ki, kullanıcıların sayısı ve kullanıcıların yaptığı harcamalar her yıl giderek daha da artıyor.

App Store hayatımıza 2008 yılında girdi ve şu anda tam 155 ülkede ulaşılabilir durumda. Kullanıcılar için hayatın her alanını kolaylaştıracak uygulamalar, en iyi oyunlar ve en özel çözümleri sunan platform, dünyanın en büyük pazarı olarak anılıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.