DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Apple Watch Series 5 ön inceleme

11.09.2019
A+
A-

Geçtiğimiz yıl Apple Watch Series 4 ile birlikte daha büyük bir ekran deneyimi yaşatan Apple, bu yıl yeni akıllı saati için büyük değişikliklere gitmemiş. Cihaz donanım ve yazılım özellikleri ile daha çok ön plana çıktı. Peki WatchOS 6 ile gelen bu ilk Apple Watch kullanıcılara neler sunuyor?

Apple Watch Series 5 özellikleri

Geçtiğimiz yıl Apple Watch Series 4 ile daha büyük bir ekran sunan Apple, bu yılki Apple Watch için tasarımsal bir değişiklik yapmayarak karşımıza çıktı. 3 farklı araştırmayla kullanıcı deneyimini geliştiren Apple Watch Series 5’in yeni yazılımsal özellikleri ile dikkat çekti.

Cihazın en dikkat çeken özelliklerinden Always-On özelliği ile artık saatinizin ekranı hiçbir zaman kapanmayacak ve normal bir saatmişcesine her saniye ekranınızı görebileceksiniz. Fakat siz ekrana bakmadığınız süreçlerde ekran parlaklığı otomatik olarak azalacak. Siz ekrana baktığınız zaman parlaklık ise otomatik olarak artacak. Bu teknoloji için yeni akıllı saatte OLED LTPO Retina bir ekran kullanılmış.

Yeni akıllı saat üyesi de geçtiğimiz yıl olduğu gibi 40 mm boyutundaki model324 x 394 piksel çözünürlüğünde ve 44 mm kasa boyutundaki model ise 324 x 394 piksel çözünürlüğünde ve 10.7 mm inceliğe sahip. Bu yılki modelde EKG özelliği ve yeni geliştirilmiş sağlık özellikleriyle daha çok ön plana çıktı.

Ayrıca Apple Watch’un yeni bir özelliği de pusula olarak karşımıza çıktı. Artık yeni Apple Watch enlem, boylam, yükseklik ve eğim gösteren dahili pusulayı içerisinde barındıracak. Ayrıca cihazın Maps uygulaması da hangi yöne dönük olduğunuzu gösterecek şekilde güncellendi.

iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max ön inceleme
iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max ön inceleme

iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max ön inceleme videosuyla karşınızdayız. Bu videomuzda Apple’ın en yeni iPhone modellerine yakından bakıyoruz…

Daha fazla detaylı özellik için aşağıdaki haberimizi okuyabilirsiniz veya yukarıda bulunan yazımızı izleyebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.