DOLAR 32,5515
EURO 34,9912
ALTIN 2.426,58
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Apple Watch özellikleri hayat kurtardı!

13.05.2018
A+
A-

76 yaşındaki Gaston D’Aquino, Paskalya günü kiliseye gidiyordu. Apple Watch’unun kalp atış hızı hakkındaki uyarısından sonra durumu kontrol etmek üzere doğrudan hastaneye gitti. Ardından anjiyo olan D’Aquino, daha iyi hissettiğini belirtiyor.

D’Aquino’nun aktardığına göre, o anki durumu genel olarak sağlıklıydı ve alarm onu uyarmadan önce herhangi bir dışa dönük semptom göstermedi.

76 yaşındaki D’Aquino, olaydan sonra Apple’ın CEO’su Tim Cook’a bir mektup gönderdi. Mektuba, “Tıbbi müdahale aldığınıza çok sevindim ve şu anda iyisiniz. Hikayenizi paylaşmaya zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.” diyerek cevap veren Tim Cook, memnuniyetini dile getirdi.

Ayrıca bu olay, Apple Watch’un özellikleriyle hayat kurtarmaya yardımcı olduğu ilk olay değil. Bu ayın başlarında, saatinin onu yüksek kalp hızı dolayısıyla uyarmasından sonra bir gencin hayatının kurtarıldığı bildirilmişti.

Teknolojinin böyle faydalarının olduğunu görüyor, insan hayatına olumlu etkilerinin artarak devam etmesini diliyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.