DOLAR 32,5101
EURO 34,7821
ALTIN 2.423,12
BIST 9.709,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Apple ürünlerinin ortalama kullanım ömrü ne kadar?

03.03.2018
A+
A-

Asymo analisti Horace Dediu, Apple cihazların ortalama kullanım ömrünü belirlemeye odaklandığı yeni araştırmasını paylaşmış durumda. Mac, iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV gibi belirli cihazlar seviyesinde olmayan araştırma, tüm Apple cihazlarının dayanıklılığını tek bir genel kullanım ömrü ortalaması olarak yansıtıyor. Dediu, satılan aktif cihazlar sayısının ve satılan kümülatif (birikerek artan) cihaz sayısının kullanımıyla ortalama kullanım ömrünün hesaplanabileceğini önermekte.

Ortalama ömrü belirlemek üzere analist satılan kümülatif cihazlardan, bilinen aktif cihaz sayısını çıkartarak kümülatif emekli cihaz sayısını ortaya çıkartıyor. Daha sonra ise, bir ürünün kullanım ömrünün başındaki kümülatif satılan aygır ve şu anki kümülatif emekli cihaz sayısının arasındaki zaman hesaplanıyor.

Dediu son olarak, Apple ürünlerinin ortalama kullanım ömrünün yaklaşık 4 yıl 3 ay olduğunu tespit etmiş. Bunun için 2013 yılının ikinci çeyreğinde satılan ve 2017 yılının dördüncü çeyreğinde emekli olan ürünlerin verilerine bakılmış. Bu süre sonunda 2013 yılında satın alınan cihazların çalışamaz hale geldiği, çalışmayı durdurduğu ve sahiplerinin yeni ürünler satın almak istediği belirtiliyor.

Analist kullanım ömrü ortalama sayısının her bir ürün için mükemmel şekilde uygulanamayacağının altını çiziyor. 4 yıl üstünün daha çok Mac kullanıcıları için geçerli olduğu, iPhone veya Apple Watch kullanıcıları içinse ürün bazında farklı istatistiklerin çıkabileceği vurgulanıyor.

:: Bu kullanım ömrü hesaplaması hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.