DOLAR 32,2610
EURO 34,7666
ALTIN 2.405,30
BIST 10.238,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 16°C

Apple üretim ortağından yeni işlemci açıklaması Apple’ın önemli üretim ortağı TSMC 3 nm işlemci üretimi hakkında dikkat çeken açıklamar yaptı. İşte …

19.07.2020
A+
A-

Firma tarafından yapılan açıklamalardan anlaşıldığı kadarı ile ilk 3 nm işlemci örnekleri, 2020 yılı içerisinde kendini göstermeye başlamış olacak. Ancak 2020 yılında herhangi bir seri üretim söz konusu olmayacak. TSMC, Amerika Birleşik Devletleri’nde 2023 yılında üretime başlayacak bir tesis planlaması yapıyor. Bu tesiste 3 nm işlemcilerin seri üretimlerinin yapılacağı da ifade ediliyor.

Sadece Apple için değil, Huawei ve hatta Qualcomm için de üretim yapan TSMC’den böyle bir açıklama gelmesi, mobil işlemci sektörünün planlamaları konusunda da önemli bir açıklama olarak dikkat çekiyor. Eğer 2023 yılında herhangi bir seri üretim problemi yaşanmaz ise, sonraki yıl duyurulacak iPhone 14 modelinde yer alacak olan yeni nesil A serisi mobil işlemciler, ilk 3 nm örnekleri arasında yer alabilir.

TSMC 3 nm işlemci üretiminde önemli isimlerden olacak. Hatırlatmak gerekirse Apple, Mac modellerinde de kendi tasarladığı A serisi işlemcileri kullanmaya başlayacağını duyurmuştu. 2 yıllık bir süre içerisinde tüm Mac modellerinde A serisi Apple işlemcileri yer almaya başlayacak. Bu da dolaylı olarak TSMC’den daha fazla ve daha verimli işlemci beklenecek olması anlamına geliyor.

Apple üretim ortağından yeni bir rekor

Apple’ın iPhone işlemci üreticilerinden TSMC’nin 5G modem ve 5 nm çip üretim detayları ortaya çıktı. İşte bilinmesi gereken tüm detaylar!

3 nm işlemciler daha fazla performans ile birlikte daha fazla verimlilik sunabilecek. Örneğin 5 nm işlemcilere göre en az yüzde 10 performans artışı yaşanabilecekken, en az yüzde 20 verimlilik sunulabilecek.

Anlaşıldığı kadarı ile de firmanın yaptığı yatırımlar, ileriye dönük mobil işlemci talebindeki artışı karşılamak için yeterli olacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.