DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 19°C

Apple trilyon dolar değerinde!

02.08.2018
A+
A-

Öncelikle belirtmekte fayda görüyoruz: Apple, dünyanın ilk 1 trilyon dolar değerindeki şirketi değil. Daha önce PetroChina, 2007 yılında bu önemli barajı geçmeyi başarmıştı. Öte yandan, ABD odağında bu bir ilk.

Oldukça başarılı bir 2018 yılı üçüncü çeyrek tablosu çizen Apple, bu anlamda hem kendi geleceğe dönük hem de analistlerin tahminlerinin üzerine çıktı. Ayrıca şirket, yine bu yılın dördüncü çeyreği anlamında da güçlü tahminler ortaya koyuyor.

Apple hisseleri, hisse başına 207.05 dolar seviyesini aşarak 1 trilyon dolar barajının aşılmasını sağlasa da bu barajda sürekli olarak kalınmasının mümkün olmadığı ifade ediliyor. Şirketin önümüzdeki günlerde trilyon doların altına veya üstüne çıkabileceğinin altı çiziliyor. Yine Apple adını tarihe yazdırmaktan geri kalmadı. Şirket şu an ABD piyasasındaki tek trilyon dolarlık şirket. Ayrıca not olarak düşelim; Amazon da pozitif 2018 üçüncü çeyrek sonuçları ile 1 trilyon dolar sınırına doğru yol alıyor.

2018 iPhone tanıtım tarihi ne zaman?

2018 iPhone tanıtım tarihi için önemli iddialar ortaya atılmış durumda. Peki, Apple tarafından iPhone 9, iPhone X ve iPhone X Plus modellerinin tanıtımı hangi tarihte gerçekleştirilecek?

Eylül ayında yeni iPhone akıllı telefonlarını tanıtması beklenilen şirket, eğer beklentileri karşılayabilirse barajın üzerindeki varlığını çok daha sağlam bir hale de getirebilir.

Peki, Apple’ın bu tarihi başarısı konusunda siz ne düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.