DOLAR 32,3433
EURO 35,1097
ALTIN 2.308,93
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Apple siyahi sanatçılara yardım verdi! Geçtiğimiz günlerde yaşanılan üzücü olaylar neticesinde Amerika’da protestolar artmaya başladı. Apple…

31.05.2020
A+
A-

Geçtiğimiz günlerde siyahi bir vatandaşın öldürülmesinden sonradan Amerika’da çoğu insan yaşanan can sıkıcı olay nedeniyle protesto başlatmıştı. Yapılan protestolar neticesinde ülkede kan basıncı yükselirken bir takım şirketler siyahi vatandaşları desteklediğini açıkladı.

Apple, çoğu konuda azınlık toplulukları desteklediği tanıdık bir şirket. Özellikle bu tarz can sıkıcı olaylar ardından yaptığı talimatlar ile çoğu birey tarafından takdir edilen şirket, bu kez de siyahi sanatçılar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Şirketin resmi Instagram hesabından yapılan açıklamada “Müziği, yaratıcılığı ve kültürü tanımlayan siyahımsı sesleri cesaretlendirmek için kendi imkanlarımızı kullanıyoruz. Bu an, hepimizi ırkçılığa ve her türlü adaletsizliğe karşı harekete geçmeye çağırıyor. Her ortamda siyahi topluluklar ile dayanışma içerisindeyiz.” ifadelerini kullandı.

Benzer şekilde Twitter ve YouTube devlete ait Twitter hesapları üzerinden siyahi vatandaşlara yardım olduğunu bildiren ifadelere yer verdi. Facebook tarafından herhangi bir açıklama olmadığı için birçok kesim bu konu hakkında karşı çıktı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.