DOLAR 32,3718
EURO 34,6936
ALTIN 2.392,15
BIST 10.179,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Apple piyasa değeri düşmeye devam ediyor! Neler oluyor?

23.11.2018
A+
A-

Amerika’nın trilyon dolarlık ilk şirketi olan Apple’ın hisseleri hakkında önemli bir rapor yayınlandı. Rapora göre, şirketin 2018 Ocak‘tan bu yana değerini sadece yüzde 2.3 artırabildiği gözler önüne serildi.

Geride bıraktığımız Ekim ayında ise hisse değerinde yaklaşık olarak yüzde 20‘lik bir kayıp yaşayan teknoloji devi, için ne yazık ki işler planladığı gibi yürümüyor. 

Apple’dan çok konuşulacak iPhone X kararı!

iPhone XS ve iPhone XS Max modellerinin satışlarından beklenen verimi alamayan Apple çok konuşulacak, iPhone X hamlesi ile gündeme geldi! İşte detaylar!

Söz konusu bu durum hakkında yayınlanan bir diğer raporda ise,  artan üretim maliyetlerinin doğrudan yeni ürünlere yansıması sebebiyle fiyatların tavan yaptığı belirtiyor. Bu durumunda paralel olarak satış rakamlarına yansıdığını vurgulayan analistler, herhangi bir ekonomik krizin şirketi zora sokacağını da ön görüyorlar.

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz saatlerde yayınlamış olduğumuz haberlerde Apple‘ın almış olduğu iki önemli kararı sizlere aktarmıştık. Mobil tarafta bu yıl istediği sonuçlara bir türlü ulaşamayan teknoloji devi, yeni iPhone modellerini tanıtmasının ardından, piyasadan çektiği iPhone X modelini yeniden üreteceği gün yüzüne çıkartılmıştı.

Satış rakamları ile beklenin altında kalan iPhone Xr için ise üretimini daha da yavaşlatma kararı alan şirket, herhangi yaşanabilecek büyük bir krize karşı önlemlerini aldığını da görmekteyiz.

Apple’dan çok konuşulacak iPhone X kararı!

iPhone XS ve iPhone XS Max modellerinin satışlarından beklenen verimi alamayan Apple çok konuşulacak, iPhone X hamlesi ile gündeme geldi! İşte detaylar!

Tüm bunların haricinde ise, Apple hisseleri her ne kadar 1 trilyon dolar değerinin altına düşmüş olsa da, şirketin piyasaya sunmuş olduğu yeni iPad Pro ve MacBook Air modellerinin, Apple’a ciddi anlamda bir gelir sağlayacağı da ön görülüyor. Peki siz bu düşüş hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Apple hisseleri neden düşmeye devam ediyor? Yorumlarınızı bekliyoruz…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.