DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Apple, Lightning Girişini Tamamen Kaldırmayı Düşünüyor

01.11.2020
A+
A-

Akıllı telefonlarımızdaki şarj girişleri zaman içinde sürekli değişiklik gösterdi. Ancak günümüz standardı USB-C olsa da teknoloji devi Apple, kendi modellerinde USB-C yerine USB-C Lightning kablosu kullanmayı tercih etti. Tabii Apple bundan önce de yalnızca kendine özel kablolar kullanıyordu.

İşte Apple, son iddialara göre bu girişi de ortadan kaldırmayı düşünüyor. Son yıllarda kablosuz şarj teknolojisinin yaygınlaştığını çıplak gözle görebiliyoruz. İşte bu yaygınlaşma neticesinde Apple da şarj deliği olmayan bir telefon piyasaya sürmeyi planlıyor. Bu iddiayı destekleyen en güçlü etmense Apple’ın MagSafe’i geri getirmiş olması.

Tamamen kablosuz telefonlar gelecek:

apple iphone

Apple’ın iPhone’larındaki kablosuz şarj sistemi bu sene MagSafe ile daha verimli hale getirildi. Kullanıcılar, telefonlarını şarj noktasına tam doğrulukla yerleştirilebilir oldu. MagSafe’in ardından endüstrinin içinden pek çok kişiye göre iPhone için kablosuz bir gelecek artık kesinleşmiş durumda.

Tabii iPhone’larda yer alan şarj girişi yalnızca telefonu şarj etmek için de kullanılmıyor. iPhone’lardaki girişi şarjın yanı sıra veri alışverişi yapmak ve kulaklık takmak için de kullanıyoruz. Fakat Apple, gelecekte kendisine kablosuz bir gelecek sağlayabilecek AirDrop, iCloud ve kablosuz kulaklıkları hâlihazırda geliştirmiş durumda.

iphone

Apple’ın MagSafe’i, iPhone 12’yle birlikte insanlara yeni bir alışkanlık da aşılıyor. Daha güvenilir bir kablosuz şarj yöntemine sahip olan iPhone kullanıcıları, bu sayede Lightning girişine olan gereksinimlerini de azaltıyor ve her geçen gün kablosuz şarja daha çok alışıyor.

Analist Ming-Chi Kuo’ya göre Apple, 2021 yılında hiçbir şarj girişine sahip olmayan bir amiral gemisi akıllı telefon piyasaya sürecek. Yani Apple’ın bir sonraki modelleri, analiste göre tamamen kablosuz kullanılabilecek bir yapıyla gelecek. Tabii kablosuz telefon yalnızca Apple’ın hedefinde olan bir şey de değil.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.