DOLAR 32,2773
EURO 34,8292
ALTIN 2.417,13
BIST 10.281,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 16°C

Apple katlanabilir iPhone için kolları sıvadı Huawei ve Samsung’un ardından katlanabilir telefon konusunda gözler Apple’a çevrildi. Apple katlanabilir…

29.04.2020
A+
A-

Apple, ABD Patent Ofisi’ne yaptığı “Elastik batarya yapısı” talebinde bataryanın elektronik cihazlarda büyük bir yer kapladığını, teknoloji ilerledikçe cihazların daha çok güç tüketme ihtiyacına sahip olduklarını, bu sebeple de bataryaların daha büyük ve daha kuvvetli üretildiklerini belirtti.

bununla birlikte katı olarak üretilen bataryaların katlanabilmek için planlanmış cihazlarda kullanımının da çok sınırlı olduğunu ekledi. Apple yaptığı başvuruda bu soruna çözüm örneği olarak pil hücrelerinin silindirlere bölünüp esnek bir panel üstünde cihaza ayrı ayrı yerleştirilmesini sunuyor.

Patentin geri kalanı da bu sorunun çözümünü teknik olarak detaylandırıyor. Başvurunun odak noktası “esnek bir ekran içine entegre edilen esnek bir bataryanın çalışma prensipleri” hakkında. Katlanabilir ekrana dair ilgisi en fazla burada göze çarpıyor.

bununla birlikte patent başvurusunun daha önce esnekliği arttırılmış iPhone ekranına dair bir dilekçe daha yapan Jiang Ai‘ye atfedilmiş olması önemli detaylardan. Katlanabilir iPhone konusunda düşünceleriniz neler? Sizce bu cihaz üretilmeli mi?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.