DOLAR 32,2919
EURO 35,0340
ALTIN 2.477,80
BIST 10.565,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Açık
İstanbul
23°C
Açık
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Apple, iPhone lansmanını erteleyecek mi?

05.08.2018
A+
A-

Bildiğiniz üzere dev firma, A12 işlemcisi üzerindeki çalışmalarına istemiyerekte olsa ara vermek zorunda kaldı. Korsanlar TSMC‘ye yaptığı saldırı sonrası, yeni işlemci riske atılmayarak üretime ara verildi.

Kullanıcılarının sonradan büyük bir güvenlik sorunuyla baş başa kalmaması için böyle bir karar aldığını belirten yetkilliler, her türlü oluşacak olan açığa karşı sıkı güvenlik önlemleri alıyor.

Facebook tanışma uygulaması iptal mi edildi?

Facebook tanışma uygulaması için bir süredir çeşitli çalışmalar yapıyordu. Uzun süredir herhangi bir haber alınamayan tanışma uygulaması projesi ile ilgili yeni söylentiler ortaya çıktı!

Bu gelişmelerden sonra, önümüzdeki ay içerisinde düzenlenecek olan lansmanın ileri bir tarihe erteleceği konusunda söyletiler de ortalıkta cirit atmakta. Fakat teknoloji devinden söz konusu olan durumla ilgili resmi bir açıklama gelmedi.

Apple

Daha önceden de benzer bir saldırarıyla karşılaştığını açıklayan TSMC, ilk defa üretim tesislerinin etkilendiğinin altını çizdi. Saldırının kim veya kimler tarafından düzenlendiği bilinmiyor. A12 işlemcisinin ne tür bir zarara uğrayıp uğramadığıyla ilgili fikir sahibi değiliz.

Yetkililerin ilerleyen günlerde ortaya çıkan bu durum hakkında net bir açıklama yapması bekleniyor. Yaşanılan korsan saldırı sonrası Apple‘ın yeni işlemcisinin zarar görüp görmediği de önümüzdeki günlerde açıklık kazanacaktır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.