DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Apple, iPhone çökerten mesaj için harekete geçti

18.01.2018
A+
A-

17 Ocak’ta bir geliştirici olan Abraham Masri’nin Twitter hesabı üzerinden duyurduğu iOS açığı büyük yankı uyandırdı.

iOS mesajlaşma uygulaması olan iMessage’ın donması, işletim sisteminin donma veya yeniden başlamasına sebep olan bu açığı tetiklemeniz için yapmanız gereken çok basit. Cihazını dondurmak istediğiniz kişiye, özel bir linki mesaj olarak yollamak.

Apple açığı gelecek hafta kapatacak

Sadece alan değil, gönderen kişinin cihazının da çalışmasında problem yaratan açık, yüklendiği Github platformu üzerinden kaldırıldı. Aynı zamanda geliştiriciler, Apple’ın açığı iOS 11.2.5 Beta 6 sürümünde kapattığını teyit ettiler.

Beta sürecinin neredeyse sonuna gelen iOS 11.2.5’in gelecek hafta çıkması bekleniyor. Aynı zamanda açıktan MacOS işletim sisteminin de etkilendiğini belirtelim. Dolayısıyla gelecek hafta, hem bilgisayarınız hem de mobil cihazlarınız için güncellemelerinizi kontrol edip, yüklemeyi unutmayın.

:: Bu açıktan siz etkilendiniz mi?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.