DOLAR 32,4480
EURO 34,7443
ALTIN 2.437,76
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Apple, iPhone 14 ve diğer son ürünlerini almak isteyenlerin bekleyeceğini açıkladı

07.11.2022
A+
A-

ABD’li teknoloji devi Apple, iPhone 14 veya iPhone Pro Max gibi son ürünlerini almak isteyen kullanıcıların, uzun bir süre bekleyebileceğini duyurdu. Apple, Çin’deki montaj fabrikasının artık önemli ölçüde azaltılmış bir kapasitede çalıştığını açıkladı.

Çinli yetkililer, 2 Kasım’da Foxconn tarafından işletilen ve dünyanın en büyük iPhone üretiminin yapıldığı fabrikanın bulunduğu bölgeyi yedi gün boyunca kilitledi. Apple‘ın duyurusu, Çin’in sıfır Covid‘e olan taahhüdünü yinelemesi ile geldi.

Eylül ayında yeni iPhone serisini piyasaya süren Apple’dan yapılan son açıklamada, “Covid-19 salgını boyunca yaptığımız gibi, tedarik zincirindeki çalışanların sağlığına ve güvenliğine öncelik veriyoruz. iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modellerine yönelik güçlü talep görmeye devam ediyoruz. Ancak,  müşteriler yeni ürünlerini almak için daha uzun bekleyecekler” denildi.

Diğer taraftan, Apple’ınn açıklamasının Çin’in yakın gelecekte Covid-19 kısıtlamalarını kaldıracağını ümit eden yatırımcıları hayal kırıklığına uğratması bekleniyor. Çin borsaları, Covid-19  karantinalarının sona erdiği söylentilerinin ardından Cuma günü keskin bir şekilde yükseldi.

Apple, iPhone 14 ve diğer son ürünlerini almak isteyenlerin bekleyeceğini açıkladı - 1 Çin sıfır Covid-19 politikasından taviz vermiyor.

ÇİN SIFIR COVİD POLİTİKASINDAN VAZGEÇMİYOR

Çin hükümetinin corona virüsün yayılmasını durdurma konusundaki inatçı yaklaşımı, büyük bir ekonomik maliyetle geldi. Ancak politikayı kişisel olarak destekleyen ülkenin lideri Xi Jinping, yakında gevşeyeceğine dair hiçbir belirti göstermedi.

Öte yandan, son rakamlar, dünyanın en büyük ikinci ekonomisinin, kalıcı Covid kısıtlamaları ve küresel bir durgunluk riskinin neden olduğu uzun süreli zorluklarla başa çıkmak için mücadele ettiğini işaret ediyor. Pazartesi günü açıklanan Çin ticaret rakamları, ithalat ve ihracatının Ekim ayında beklenmedik bir şekilde daraldığını gösterdi. İhracat,  Eylül’deki yüzde 5,7’lik artışın tam tersine, bir önceki yıla göre yüzde 0,3 düştü. 

Ayrıca, Çİn geçen pazar günü 5 bin 643 yeni Covid-19 vakası bildirdi. Foxconn fabrikasının bulunduğu Zhengzhou ise  orta Çin’deki Henan eyaletinin başkenti ve yaklaşık 10 milyon kişiye ev sahipliği yapıyor. Kentte şimdiye kadar  3 bin 683 vaka ve 22 ölüm kaydedildi.
Fabrika içinde de vakalar tespit edildi ve bu da işçilerin binadan kaçmasına neden olan ani bir kapanmaya yol açtı.

    Paylaş
Twitter Facebook Flipboard Linki Kopyala
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.