DOLAR 32,2175
EURO 35,0171
ALTIN 2.515,08
BIST 10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C

Apple hiç umulmadık bir cezayla karşısında karşıya Apple kullanıcı verileri ile ilgili yasalar gereği yeni açmaya başladığı ve tedbir aldığı Apple Store…

13.05.2020
A+
A-

Bilindiği gibi Apple, yeni açmaya başladığı mağazalarında değişik önlemler alıyor. Bu önlemlerden bir tanesi de mağazaya girecek kullanıcıların ateşlerini ölçmek oluyor. Ateşi yüksek olmayan kişiler, Apple Store’lara alınıyor. Fakat Avrupa Birliği ülkelerinde laf konusu bu tatbik, Apple’ın soruşturma ile aleyhinde karşıya gelmesine neden olabilir.

The Hessian isimli bilgi koruma şirketi kadar ortaya çıkartılan bilgilere göre, mağazaya girerken şahısların ateşlerinin ölçülmesi, Avrupa Birliği gizlilik kurallarını ihlal ediyor. Bu da Apple’ın Avrupa Birliği ülkelerinde açmaya başladığı mağazalarından dolayı hiç beklemediği bir soruşturma ile aleyhinde karşıya kalması anlamına gelebilir. Apple kullanıcı verileri ile ilgili olan bu kurallar karşısında şu an için herhangi bir yorumlama yapmış yok.

AirPods, Apple’ın beklentilerini bile geçti

Apple AirPods Pro ve AirPods satışları ile ilgili açıklama yaptı. Buna göre AirPods Apple’ın beklentilerini bile geride bıraktı!

bununla beraber şimdiye kadar bu kurallardan yola çıkarak soruşturma açan Avrupa Birliği ülkeleri konusunda da bir detaylar bulunmuyor. Ama ilerleyen günlerde bu konu ile ilgili Apple’ın gündeme gelme durumu yaşanabilir. Diğer yandan Corona virüs ile çaba konusunda ateş ölçümlerinin ve maske kullanımının manâlı bir yeri olduğu biliniyor. Dolayısı ile söz konusu bu Avrupa Birliği kuralları ne derece işletilir sorusu da şu lahza için cevapsız kalıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.