DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

Apple, Google’ın iPhone iddialarını yalanladı!

07.09.2019
A+
A-

Ekibe göre iPhone kullanıcısının kötü amaçlı yazılımının olduğu internet sitesini ziyaret etmesi yeterli oluyordu. Cihaza bulaşan virüs 60 saniyede bir dosyaları çalmaya ve cihazın konumunu başka kaynaklara göndermeye odaklanıyor.

Google’ın insanları yanılttığını belirten Apple söz konusu güvenlik açığının 2 yıl değil, 2 ay boyunca aktif kaldığını belirtiyor. Ek olarak sınırlı sayıda internet sitesinde görülen güvenlik açığı, iOS 12.1.4 sonrasında geçerliliğini yitirdi.

Apple’ı kızdıran bir diğer detay ise Google’ın bu açığı 10 gün sonra duyurması. Normal şartlarda Project Zero ekibi herhangi bir güvenlik açığını ana firmaya bildirdikten sonra 90 gün bekliyor ve sonra detaylarını kamuoyu ile paylaşıyor.

Söz konusu güvenlik açığının Şubat ayında ortadan kaldırıldığını belirten Apple “güvenliğin hiç bitmeyen bir yolculuk” olduğunu ve iOS güvenliğinin “benzersiz” olduğunu söylüyor. Ayrıca, şirket tüm cihazlarında ve yazılımlarında uçtan uca şifreleme sorumluluğunu üstlendiğini söylüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.