DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

Apple Glass üretimi için hazırlıklar başladı Apple zeki gözlük modeli Apple Glass çıkış tarihi ile ilgili teferruat ortaya çıktı. aynı zamanda…

22.05.2020
A+
A-

Yeni gelen iddialara tarafından Apple, yeni AR gözlük modelinin üretimi için firmalar ile görüşmelere başladı. Apple’ın yeni artırılmış realite gözlüğünü 2021 yılında piyasaya sürmek istediği ve kısıtlı bir ölçüde de olsa imal için çalışmalara başladığı açıklama edildi. Bu da fiilen uzun yıllardır aralıksız Apple Glass çalışmalarında sona gelindiği anlamına geliyor.

Şimdiye değin herhangi bir Apple zeki gözlük prototip örneği sızdırılmış olmasa da bilgiler gelmeye devam etmekteydi. Bu bağlamda Apple Glass fiyatı olarak 499 dolar etiketinin belirlendiği de ifade edilmişti. Apple’ın daha önceki ayrı firmaların akıllı gözlük denemelerinde olduğu gibi herhangi bir kamera kullanmayacağı açıklama ediliyor. Buna rağmen LiDAR teknolojisini tercih edecek.

Yeni iPad Pro LiDAR tarayıcı özelliği neden manâlı?

Yeni iPad Pro özellikleri aralarında Pro kamera ve LiDAR tarayıcı dikkatleri üstüne topluyor. Peki Apple’ın yeni iPad Pro LiDAR tarayıcı özelliği neden kayda değer?

Temel amacının da artırılmış gerçeklik teknolojisi yani AR olduğu düşünüldüğünde, LiDAR teknolojisinin derinlik kavrama başarısı Apple Glass’ı manâlı bir konuma çıkartabilir.

Apple’ın ilk olarak yeni gözlüğünü 2020 yılında imal sürecine dahil etmeyi planladığı belirtiliyor. Fakat pandemi sebebi ile planları ertelenmek durumunda kalınmış. Nitekim Apple Glass çıkış tarihi 2021 yılı olarak kesin.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.