DOLAR 32,5560
EURO 34,9318
ALTIN 2.443,60
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C
Sal 17°C

Apple Glass özellikleri ve fiyatı sızdırıldı Apple Glass özellikleri emin oldu. Artırılmış hakikat ürünlerine uyarı çekecek olan Apple Glass …

20.05.2020
A+
A-

Teknolojiyi günlük hayatta daha pozitif kullanmaya başlıyoruz. Bunun en büyük örneği giyilebilir teknoloji ürünleri oluyor. Önde gelen teknoloji firması Apple da artırılmış gerçekliği hedefleyerek yeni ürünü için çalışmalara devam ediyor. Yeni gözlüğün özelliklerine bakıldığında ilk olarak öteki cihazlarla olan uyumu uyarı çekiyor.

Apple Glass özellikleri incelendiğinde karşımıza başlangıçta, iki gözün önünde yer alan lenslerin çalışması dikkat çekiyor. Yani her iki gözle cihazı göstermek mümkün olacak. İki lenste birbirinden ayrı bilgiler kullanıcının gözüne gözükecek.

Gözlük iPhone ve Apple Watch ile entegre çalışabilecek. Böylelikle tam bir ekosistem kurulumu sağlanmış olacak. iPhone ya da Apple Watch’ta yer alan bilgi ve uygulamaların tek dokunuşla gözlüğe gönderilebilmesi bekleniyor.

LiDAR ve kablosuz sorumluluk teknolojisi gözlükte bulunacak. LiDAR tamamen etrafta bulunan nesneler taranacak. Bu nesneler hakkında bilgilerin gözlük aracığıyla kullanıcıya gösterilebileceği söyleniyor. Kablosuz sorumluluk da kablo zahmeti olmadan gözlüğün sorumluluk edilmesini sağlayacak.

Apple Glass fiyatı

Yukarıdaki özellikleri ortaya meydana çıkan gözlüğün 499 dolar ile kullanıcılarla buluşması bekleniyor. Gözlüğe ait tanıtımın da 2021 yılının mart ayında yapılması bekleniyor. Ama piyasaya çıkış tarihi için elde olan bilgiler 2020 yılını gösteriyor. Apple’ın satışa çıkarmadan çok daha önce bir lansman yapması bekleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.