DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 16°C

Apple fişi çekti: Android ve Google için veda vakti

02.07.2020
A+
A-

Bu yılın mart ayında Dark Sky’ı satın aldığını ilan eden Apple, bu hamlenin ayrıca Android’i hem de Wear OS yazılımını tedbirsiz avlayacağını düşünüyordu. Dark Sky’ın İnternet sitesinde yayımlanan ilgili yorumlama oldukça dikkat çekti.

Bu açıklamaya kadar Android kullanıcılarının 1 Ağustos 2020 tarihine dek vakti var. Zira bu yazılım 1 ay sonra Android ve Google göre kullanılamayacak. Kullanıcılara para iadesi yapılacak.

Ayrıca İnternet sitesini de kapatmayı planlayan Dark Sky, bundan böyle yalnızca Apple’ın bünyesi aşağı çalışacak. Bunun için çalışmalara başlayan hava durumu uygulaması, Apple’ın yardımı bir uçtan bir uca, kendisini Google Play Store’un arama sisteminden kaldırttı.

Android kullanıcıları kesinlikle bu duruma kayıtsız kalmadı. Kullanıcılar, Dark Sky’ın puanını 5 üzerinden 1.7’ye kadar düşürdü. Artık Google Play Store’un arama motorunda bulunmayan bu yazılım, 1 milyon defa indirilme barajını aşmıştı.

Bu uygulamanın Android kullanıcılarına mevcut hava koşullarını, aktüel hava tahminlerini ve radar haritalarını göstermeye devam ettiğini belirtelim. Apple daha önce bu uygulamanın Android sürümünü 1 Temmuz 2020 tarihinde kullanılmaz ülkü getirteceğini söylemişti ama bu olay gerçekleşmedi.

Bilindiği üzere bu uygulamanın 2 hafta boyunca ücretsiz bir şekilde kullanılabilen bir sürümü bulunuyor. Kendisinin bütün sürüm fiyatı ise takvim 2.99 dolar. Dark Sky bundan böyle yalnızca iOS platformunda kullanılabilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.