DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Apple, FaceTime için canice ödemeyi kabul etti

29.04.2020
A+
A-

2017’de açılan dava, şirketi iOS 6 sürümünde FaceTime uygulamasını bilerek kullanılamaz hale getirmekle suçluyordu. Kullanıcıların cihazlarını iOS 7‘ye güçlendirmek zorunda kalarak mağdur olduklarını bahis eden toplu dava, davacı lehine sonuçlanacak gibi görünüyor.

Apple, iOS 6 boyunca FaceTime sunucularında kullandığı bağlantı sistemi için üçüncü parti yazılımlarına para ödüyordu. VirnetX adlı bir şirket kadar patenti alınan bu sistem için Apple, artan FaceTime kullanıcıları ile birlikte milyonlar kaybetmeye başlamıştı.

iOS 7 ile yeni bir temas sistemine geçerek üçüncü parti yazılımlarına ihtiyacı kalmayan şirketi davacılar, iPhone 4 ve 4S kullanıcılarının yazılımlarını iOS 6’dan takviye etmek istememeleri sonucu FaceTime uygulamasını bile bile kullanılamaz ışık halkası getirmekle suçladılar.

Apple, 2017 yılında “ücretsiz bir kullanım olduğu için kullanıcılarının idareli zarara uğramış olmamasından” nedeniyle toplu davanın reddedilmesini istese de, bu istekleri kabul edilmedi. sonuç olarak Apple, davanın sonuçlandırılması adına 18 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

Apple 18 milyon dolar ödeyecek olsa da, toplu dava üyelerinin her birinin alacağı ödeme 3 doları geçmeyecek. Siz ne düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.