DOLAR 32,5609
EURO 34,7605
ALTIN 2.492,10
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

Apple Cihazlara Xbox Series X Oyun Kumandası Desteği Geleceği Belli Oldu

21.11.2020
A+
A-

Çıkan yeni nesil konsollarla birlikte konsol oyuncularının hayatına yeni oyun kumandaları da girer. Hatta oyuncular arasında konsol tartışmasına ek olarak Xbox’ın mı yoksa PlayStation’ın mı oyun kumandalarının daha iyi olduğu da tartışılır durur.

Tabii bu oyun kumandaları sadece konsollarda kullanılmıyor. PC oyuncuları da bilgisayarlarında bu kumandaları kullanabiliyorlar. Apple tarafından da kullanıcılarına yeni nesil oyun kumandası desteği konusunda iyi haber geldi.

Apple, Xbox Series X ve Series S kumanda desteği konusunda söz verdi

xbox series x oyun kumandası, xbox series x kontrolcü, xbox series x gamepad

Apple’ın hangi kablosuz oyun kumandasının Apple cihazlarda kullanılabildiğini listelediği sayfasında, yeni nesil oyun kumandalarıyla ilgili olarak da bir not yer aldığı görülüyor. Yer alan notta Xbox Series X oyun kumandası uyumluluğunun gelecekteki bir güncellemeyle gelmesi için Microsoft ve Apple’ın birlikte çalıştığı ifade edildi.

Hâlihazırda bu oyun kumandasının neden desteği olmadığı konusuysa bilinmiyor. Ayrıca söz konusu sayfada PlayStation 5’in kumandası DualSense ile ilgili bir bilgi bulunmuyor. Steam’e DualSense desteği gelmişti, dolayısıyla Apple cihazlarda da bu desteği görecek olmamız muhtemel. Ayrıca Apple tarafında DualSense uyumluluğuna dair çalışmalar olduğu da ifade ediliyor.

Peki, Apple cihazlar hangi kablosuz oyun kumandalarını destekliyor? Apple cihazların desteklediği oyun kumandaları şöyle:

Bluetooth özellikli Xbox Kablosuz Oyun Kumandası (Model 1708) Xbox Elite Kablosuz Oyun Kumandası (Series 2) Xbox Adaptive Oyun Kumandası PlayStation DualShock 4 Kablosuz Oyun Kumandası iOS için üretilmiş diğer Bluetooth oyun kumandaları da desteklenebilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.