DOLAR 32,2904
EURO 34,7413
ALTIN 2.396,24
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 17°C

Apple, beklenmedik bir uygulamayı satın aldı!

01.04.2020
A+
A-

Dark Sky’ın en iyi hava durumu uygulamalarından biri. Kullanıcının, hava durumunu kolayca almasına yardımcı olacak kullanışlı bir tasarıma sahip olan uygulama, aynı zamanda hassas konumu kullanarak hava koşullarını dakika dakika bildirir. Bu nedenle, diğer uygulamalar genellikle belirli bir kasaba veya şehirde hava durumunun ne olduğunu söylerken, Dark Sky kullanıcı için tam konumu tespit eder.

Dark Sky artık iOS uygulaması oldu

Apple’ın Dark Sky satın alımı, Android kullanıcıları için kötü bir haber, çünkü şirket artık sadece iOS’ta olacak. Bu da demek oluyor ki Android cihazlarda Dark Sky artık mevcut olmayacak. Ancak Android’de şu an Dark Sky’a sahip olan kullanıcılar, 1 Temmuz’a kadar kullanmaya devam edebilecekler.

iOS 13.4.5 Beta yayınlandı!

Apple yine iPhone 9 ile gündemde kalmaya devam ederken, iOS 13 için yeni güncellemeler de gelmeye devam ediyor. Apple iOS 13.4.5 beta sürümü geliştiriciler için yayınlandı.

Apple, Dark Sky’ı diğer uygulamaları ile entegre edebilir

Apple’ın Dark Sky’ı satın almasının arkasında ne olduğunu tahmin etmek zor değil. Birincisi, Apple’ın iOS’a yerleşik Hava Durumu uygulaması yıllar içinde küçük iyileştirmeler yapsa da genellikle kötü bir tasarım olarak kabul ediliyor. Bunun yanı sıra diğer hava uygulamalarının çoğunda bulunabilecek özelliklerin çoğundan yoksun kalıyor ve alternatifler kadar iyi çalışmıyor.

Dark Sky uygulması

Bu nedenle, Apple’ın Hava Durumu uygulamasını Dark Sky ile değiştirmesi ve iOS’ta varsayılan uygulama seçeneği yapması mümkün olabilir. Diğer yandan, Dark Sky, uygulamaların hava durumu bilgilerini programlarının içinde kullanmasına izin veren uygulama programlama arayüzüne (API) sahip. Ancak Apple, gelecek yılın sonunda bu API erişimini kapatacak. Ancak bu, entegrasyonun ortadan kaldırılacağı anlamına gelmiyor. Apple, Dark Sky hava durumu verilerini çeşitli uygulamalarla entegre edebilir. Örneğin, özellikle Apple Maps’te, havanın nasıl olduğunu görmek isteyen insanlar için yararlı olabilir. Apple ayrıca onu Mail, Safari veya diğer uygulamalarla entegre etmeyi düşünebilir. Apple kullanıcıları, uygulamaya sahip olmak için, 3,99 dolar ücreti ödeyecekler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.