DOLAR 32,4150
EURO 34,8024
ALTIN 2.404,36
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Apple, AMD ve NVIDIA etkisi: Intel’den kötü haber! Intel, 7 nm işlemci için gün sayanları üzen bir bildiri yayımladı. Apple, AMD ve NVIDIA, Intel’in bütün…

24.07.2020
A+
A-

Yatırımcıları ile bir toplantı yapan Intel yönetimi, yürütülen projelerden ve elde edilen gelirlerden memnun değil. Zira firmanın bu sene içerisinde elde ettiği toplam gelir ne yazık ki beklentilerin çok uzağında.

Ayrıca projelerin yürütülme hızından da memnun olmayan Intel, kendisinin 1 yıl geriden geldiğini belirtti. ABD menşeli ekip, bu yıl piyasaya sürülen ürünlerin aslında geçen yıl piyasaya sürüleceğini ancak bu planın bazı engellerden dolayı hayata geçirilemediğini söyledi.

Apple’ın kendi işlemcisine odaklanması ve AMD ile NVIDIA ikilisinin 7 nm fabrikasyon süreci ile üretilen işlemciler pazarındaki yerini çoktan almış olması, yarı iletken üreticisinin bütün planlarını bozdu. Intel, bir süre daha 10 nm fabrikasyon süreci ile üretilen işlemcilere yoğunlaşacak.

10 nm işlemcilerin üretimini hızlandıracağını belirten Intel, Tiger Lake ve Ice Lake işlemcilerine öncelik verecek. 10 nm fabrikasyon süreci ile üretilen Ice Lake işlemcileri, sunucular için hazırlanacak ve bu yılın sonunda tanıtılacak.

10 nm fabrikasyon süreci ile üretilen yeni Tiger Lake işlemcileri ise yakın bir zamanda tanıtılacak. Intel, 2021 yılının ikinci yarısında 10 nanometre mimarisine ev sahipliği yapan Alder Lake isimli işlemciler ile tanışacağımızı ifade etti.

Bu işlemcilerin masaüstü bilgisayarlar için tasarlanacağı bildirildi. Buna ek olarak 10 nanometre mimarisi ile donatılan ve sunucular için tasarlanan Sapphire Rapids isimli bir işlemci de 2021’de bizlerle birlikte olacak.

Hedeflerinin 12 ay gerisinde olan Intel, 7 nm işlemci projesini 2022 yılının son çeyreğine erteledi. Bu erteleme, 2023 yılının ilk günlerine kadar esneyebilir. 2 yıllık bir gecikmenin nasıl sonuçlara yol açacağını hep birlikte göreceğiz.

Sizce Apple, AMD ve NVIDIA bu erteleme kararını iyi bir şekilde değerlendirebilecek mi? 7 nm işlemciler hakkındaki düşüncelerinizi ve yorumlarınızı bekliyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.