DOLAR 32,2649
EURO 34,8047
ALTIN 2.441,80
BIST 10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 21°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Apple 2018 yılında neler tanıtacak?

04.01.2018
A+
A-

HomePod

HomePod, Amazon Echo ve Google Home gibi mevcut akıllı hoparlörlerle rekabet edebilmek için tasarlanan Apple’ın ilk Wi-Fi bağlantılı akıllı hoparlörü. Aralık ayında piyasaya çıkması gerekiyordu. Apple, lansmanını 2018’in başında bir tarihe erteledi.

HomePod A8 çipi ile mekanı kolayca analiz ederek sesi ona göre ayarlayabiliyor. HomePod’un Siri desteği bulunmakla birlikte Apple Music aboneleri için entegrasyon imkanı sunuyor. 349 dolar fiyat etiketine sahip olması beklenen HomePod, bu yılın ilk aylarında piyasa sürülebilir.

Üç yeni iPhone

Apple, 2017’de üç iPhone modeli tanıttı: iPhone X, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus. Analist raporları 2018 yılında da üç yeni model göreceğimizi gösteriyor.

iPhone X Plus en çok Samsung’a yarayacak!

Apple’ın gelecek yıl tanıtması beklenilen iPhone X Plus modeli özellikle kullanılacak olan ekran ile Samsung’a ciddi bir gelir artışı sağlatacak.

Analistlerin iddialarına göre Apple 2018 yılı Eylül ayında ikisi OLED ekranlı premium model, bir tanesi de LCD ekranlı daha düşük fiyata sahip model olmak üzere üç yeni iPhone ile karşımıza çıkacak. Premium modellerin 5.8 ve 6.5 inç ekranlara sahip olmaları muhtemel. Diğer modelin ise 6.1 inç LCD ekranlı olacağı tahmin ediliyor.

KGI analisti Ming-Chi Kuo’ya göre, bu üç iPhone modeli de uçtan uca çerçevesiz bir ekrana, Face ID ve TrueDepth kamera sistemine sahip olacak. Bu iddia doğruysa yeni iPhone’lar ile birlikte ana ekran tuşu ve Touch ID tarih olacak.

Kuo’ya göre 6.5-inç OLED modeli, inç başına 480 ila 500 piksel sunarken, 5.8-inç modelin inç başına 458 piksel sunan bir ekrana sahip olacak. Kuo’nun Apple ürünleri hakkındaki tahminleri genellikle doğru çıkıyor.

Analist geçtiğimiz yıl Ocak ayından beri yeni iPhone ile ilgili yayınladığı raporlarında 5.8 inç çerçevesiz OLED ekrandan, L şeklinde çift pilden, kablosuz şarj teknolojisinden ( üç modelin de destekleyeceği konusunda ısrar etmişti) ve yüz tanıma sisteminden bahsetmişti. Kuo’nun işlev alanı dışındaki tüm iddiaları doğru çıktı.

iPhone X ile Apple, iPhone için isimlendirme düzenini değiştirdi. Bu yüzden 2018 yılının iPhone modellerinin isimlerini tahmin emek zor. Tanıtıma kadar muhtemelen iPhone XI ve XI Plus olarak anılacaklar. LCD ekranlı model ise iPhone 8s ya da iPhone 9 adını alacak.

iPad Pro

Bloomberg’e göre iPhone X ile tanıtılan TrueDepth kamera sistemiyle güçlendirilmiş ince çerçeveli, ana ekran butonu olmayan ve Face ID teknolojisine sahip premium bir iPad Pro gelebilir.

Daha hızlı bir işlemci ve Apple tarafından üretilen özel GPU da yeni tablet için söylentiler arasında. Ancak teknik ve finansal kısıtlamalardan dolayı OLED ekran beklenmiyor. Ekran boyutu olarak Apple 10.5 inç ve 12.9 inçten vazgeçmeyecek gibi görünüyor. Yeni iPad Pro’nun Eylül ayında tanıtılması bekleniyor.

1 2 3
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.