DOLAR 32,5025
EURO 34,7419
ALTIN 2.495,39
BIST 9.490,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

AÖL 3. dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2018 AÖL sınavı son dakika haberleri

30.07.2018
A+
A-

7-8 Temmuz’da gerçekleştirilen AÖL 3. dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtı büyük merakla bekleniyor. AÖL 3. dönem sınav sonuçları için MEB’ten gelecek açıklamaya kilitlenen öğrencilerin bu konudaki araştırmaları arttı. Nefeslerin tutulduğu Açıköğretim Lisesi (AÖL3. dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorunun yanıtı sınava giren öğrencilerin ilk sıradaki gündemi.. Peki, AÖL sonuçları ne zaman açıklanacakAÖL sınav sonuçlarıyla ilgili son dakika bilgiler neler? İşte yanıtı…

2018 AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, AÖL sınav sonuçları, AÖL son dakika

2018 AÖL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

7- 8 Temmuz tarihinde üç oturumlu gerçekleşen AÖL sınavının sonuçları bu hafta içerisinde MEB tarafından duyurulacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2018 iş takvimiyle AÖL sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihe dair açıklama yapmıştı. 2018 Açık Öğretim Lisesi üçüncü dönem sınav sonucu http://aolweb.aol.meb.gov.tr sitesinden 31 Temmuz Salı günü açıklanacak.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ’NDEN (AÖL) NASIL MEZUN OLURUM?

– Toplam Dönemin: en az 8 ve üzeri, 

– Toplam Kredinin: 192 ve üzeri, 

Alan Kredisinin (alanlı okuyanlar için): 80 ve üzeri olması gerekir. 

Bunların öğrencilik durumlarına göre dağılımı şöyle;

– Alanlılar için: 112 kredi ”ortak”, 80 kredi ise ”alan” kredisi olması, 

– Alansızlar için: 120 kredi ”ortak”, 72 kredi ise ”seçmeli” derslerden tamamlanması gerekiyor. Tabi bunlar mezun olmak için gerekli kredilerin alt limiti, daha fazla bir kredi ile de mezun olabilirsiniz.

AÖL MOBİLDE

Açık Öğretim Liseleri Mobil Uygulaması, uygulama marketlerdeki yerini aldı. Öğrenciler Açık Öğretim Okulları Bilgi Yönetim Sisteminde yaptıkları tüm işlemleri mobil uygulama üzerinde de yapabilecekler. Uygulamada Açık Öğretim Liselerine ait kayıt, kayıt yenileme, ders seçme ve sınav tarihlerinin yer aldığı bir de takvim bulunmakta.

AÖL 3. DÖNEM SINAV SORU VE CEVAPLARI AÇIKLANDI

07 – 08 Temmuz 2018 tarihlerinde 3 oturum olarak gerçekleştirilen Açık Öğretim Liseleri (Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi) 2017/3.dönem Sınavı soru ve cevap anahtarı açıklandı. Aşağıda yer alan linklere tıklayarak 3 oturumun da soru kitapçığı ve cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

1. OTURUM SORU KİTAPÇIĞI İÇİN TIKLAYINIZ

2. OTURUM SORU KİTAPÇIĞI İÇİN TIKLAYINIZ

3. OTURUM SORU KİTAPÇIĞI İÇİN TIKLAYINIZ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.