DOLAR 32,2842
EURO 34,7863
ALTIN 2.410,39
BIST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 17°C
Cts 20°C

AÖF final sınavı nasıl olacak? AÖF final sınavı online mı| AÖF final tarihleri

15.05.2020
A+
A-

Korona virüs (Covid-19) tedbirleri zarfında AÖF öğrencileri ara dönem sınavlarını internet ortamından olnuştu ve Anadolu Üniversitesi AÖF İktisat ve İşletme Fakültelerinin Bahar Dönemi Ara Sınavları 18 Nisan – 7 Mayıs tarihlerini kapsayan süreçte internet tabanlı ortamlarda ve kişisel olarak yapılmıştı. Öğrenciler şimdi final sınavlarının da internet üzerinden olup olmadığını merak etmeye başladı. Konu ile ilgili Anadolu Üniversitesi sosyal medya hesabından kayda değer bir ilan yayınlandı. İşte ayrıntı… 

 

 

AÖF BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAVI TARİHLERİ

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi bünyesindeki Açıköğretim, İşletme ve İktisat fakültelerinin 2019-2020 bahar dönemi dönem sonu sınavlarının 24 Haziran-8 Temmuz’da internet üzerinden yapılacağı açıklandı. 

AÖF PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILACAK?

AÖF anekdot ortalaması hesaplamak için güz dönemi şartlı geçilen derslerden geçilmiş olması, sonbahar dönemi sonundaki veya sonraki bahar dönemi sonundaki Genel Anekdot Ortalaması 2,00 ve üstünde bir not gücenmiş olması gerekmektedir.Öğrencilerin bahar dönemindeki şartlı geçtikleri derslerden geçebilmeleri içinse bahar dönemi sonundaki ya da sonraki sonbahar dönemi sonundaki Genel Not Ortalaması 2,00 ve üzeri olması gerekmektedir.

AÖF Lisans son sınıf öğrencilerinin mezun olabilmesi için;

1- FF dersinin olmaması,
2- En son Genel Not Ortalaması 2,00 veya üzeri olması,
3- Alttan veya son sınıftan hiç ders bırakmamış olması gerekmektedir.

AÖF’DE 4 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRÜYOR MU ?

Açıköğretim Fakültesi imtihan sistemine göre dört hatalı bir doğruyu götürecek olup puanlama buna göre yapılmaya devam ediyor. ÖSYM’nin yaptığı sınavlarda geçerli olan dört yanlışın bir doğruyu götürmesi sitemi Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) taraından geçtiğimiz yıldan itibaren açıköğretim sınavlarında da uygulanmaya başlandı.Bu sistem benzer zamandan sadece Anadolu Üniversitesi’nde değil tüm Açıköğretim Fakültelerinde halen geçerliliğini sürdürmeye devam ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.