DOLAR 32,2269
EURO 34,7684
ALTIN 2.458,24
BIST 10.328,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 17°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Antalya’nın en lezzetli durakları

11.12.2018
A+
A-

YEDİ MEHMET: Antalya mutfağının en iyisini, Türkiye’nin de en iyilerinden biri olan Yedi Mehmet Restoran’da tadacaksınız. 80 yıllık tarihi ile üçüncü kuşağında hizmet veren Yedi Mehmet bir Antalya geleneğidir. Zeytinyağlıları, et yemekleri, deniz ürünleriyle sunduğu tüm lezzetler harika. Mevsime göre mutfağından çıkan bazı lezzetler değişiyor. Kulaklı çorbası, iç pilavı, oğlak eti, kokoreci, hibeşi, telaturlu kabağı ve tahinli kabak tatlısı favorilerimden. Yedi Mehmet’in bir de ‘Sezen Pilavı’ var. Adını Sezen Aksu’dan alıyor. Yedi Mehmet’e gittiğiniz zaman hikâyesini sorun…

Antalya’nın en lezzetli durakları

Hibeş: Kırmızı toz biber, tuz, su, tahin, sarımsak ve kimyon ile hazırlanan bir Antalya mezesidir. Ben ekmeğe sürüp yemeyi tercih ediyorum.

Tahinli Kabak Tatlısı: Özellikle köfte-piyazın üzerine yenir ve Antalya’da bir çok restoranda bu lezzeti bulabilirsiniz. Ancak Yedi Mehmet’teki bir başka lezzetli. Fırında ya da ağır ateşte pişer, üzerine tahin dökülür, ceviz ve manda kaymağı ile servis edilir. Antalya usulü olunca tahinli yemek şarttır.

Antalya’nın en lezzetli durakları

Telaturlu Kabak: Dikenli kabak ile yapılır. Dikenli kabak Antalya yöresine özgü bir sebze. Tereyağı, ceviz, sarımsak ve limon suyuyla hazırlanan bu sosa biz telatur diyoruz. Bunun yoğurtla yapılanı tarator sosu. Kabaklar kızartılıp üzerine sos dökülür ve ortaya müthiş bir lezzet çıkar. Bana göre kabağın en lezzetli hali bu.

class=’cf’>

PARLAK RESTORAN: Kömür ateşinde döne döne kızaran tavukları ülkemizin hemen hemen her şehrinde görebiliriz. Ancak bir Antalya klasiği olan Parlak Restoran’da bu lezzet bambaşka. Kömürde pilicin tadına bir de Antalya’nın Zincirli Han’ında bulunan bu restoranda bakmanızı öneririm.

KENT ETLİ PİDE: Bu listede olmazsa olmazdı. Çocukluğumda ne zaman çarşıya çıksak mutlaka uğrardık. Hatta annemle alışverişe sırf Kent’in etli pidesinden yemek için çıkardım. Kendine has bir lezzeti var bu pidelerin ve bu lezzet yıllardır değişmedi. Servis edilirken üzerine yağ sürülür ve kırmızı toz biber serpilir sonra afiyetle yenir.

ÇAKIRLAR KÖY KAHVALTISI: Çakırlar Köyü şehre yarım saat uzaklıkta köy pazarı ve köy kahvaltıcıları ile meşhur bir yer. Yazın portakal ve nar ağaçlarının altında kışın ise içi sobalı ahşap evlerde kahvaltı yapılıyor. Kaşarlı bazlamalar, çeşit çeşit gözlemeler, ev yapımı reçelleri ile her şey çok lezzetli. Kahvaltınızın finalini pazar günleri kurulan köy pazarından alacağınız kestaneleri sobada pişirerek yapabilirsiniz.  

SARI DEMLİK: Sarı Demlik şehrin en sevdiğim kahvaltıcılarından biri. Sloganı “doyuncaya kadar getiriyoruz”. Uygun bir fiyata sınırsız bir kahvaltı yapıyorsunuz ve her şey çok lezzetli. Pişi tabağı, gözlemeleri, yöresel peynirleri, reçelleri özenle hazırlanıp sunuluyor. Özellikle yurt dışından bir arkadaşım geldiği zaman kahvaltı kültürümüzü gösterip şaşkına dönmelerini sağlamak için mutlaka Sarı Demlik’e kahvaltıya götürüyorum.

Antalya’nın en lezzetli durakları

AKDENİZ PASTANELERİ: Burası Antalya’ya özgü yanıksı dondurmasıyla meşhur yıllardır hizmet veren bir pastane. Akdeniz’in o dönemki dondurma ustası başlarda Roma dondurması yaparak işe başlamış ancak sonrasında keçi sütünden yanık dondurma ile devam etmiş. Dondurma yapılırken kullanılan süt hafifçe yakılıyor. Dondurmayı yerken de ağza yanık bir tat geliyor. Damak tadınıza uyar mı bilmem ama Antalya’da mutlaka denenmesi gereken tatlardan biridir. Antalya’da gidilecek diğer lezzet durakları için önerilerim şunlar: Mevlana Lokantası, Arzum Döner, Mermerli Restoran, Paçacı Şaban, 07 Antalyaspor Taraftarlar Büfesi, Avcuoğlu Börek ve Zamora Pastanesi.

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.