Antalya’da Eğitim Uçuşu Sırasında Kaza Yaşanan Yangın Söndürme Uçağıyla İlgili Son Dakika
Antalya’da eğitim uçuşu sırasında kaza ve yangın söndürme uçağıyla ilgili son dakika haberleri, gelişmeler ve etkileyici görüntüler.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Antalya’da eğitim uçuşu yapan bir yangın söndürme uçağının kırıma uğradığını açıkladı. Uçakta bulunan iki personelin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Yumaklı, NSosyal hesabından yaptığı paylaşımda olayla ilgili bilgiyi paylaştı ve şu sözlere yer verdi: “Uçakta bulunan iki personelimizin sağlık durumu, çok şükür iyidir.”
OGM’ye ait olan uçak, Antalya’daki eğitim uçuşu esnasında Burdur’a bağlı Karacaören Barajı’ndan su alma çalışması sırasında kırıma uğradı. Bakan Yumaklı, ekiplerin mücadeleyi sürdürdüğünü belirtirken, “Rabb’im bütün ekiplerimizi her türlü kazadan korusun.” ifadelerini kullandı.
Öte yandan, Orman Genel Müdürlüğü’nün NSosyal hesabından da konuya ilişkin paylaşım yapıldı. Envanterde bulunan AT-802F modeli amfibi yangın söndürme uçağının kırıma uğradığı kaydedildi ve mürettebatın Bucak Devlet Hastanesi’nde müşahede altına alındığı belirtildi.