DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Anta Toros İçin Anma Töreni: Dostlar ve Aile Bir Arada

Anta Toros için anma töreni: Dostlar ve aile bir arada, sevgi ve saygıyla anıyoruz. Anılarla dolu, birlikte güçlenen bir gün.

08.09.2025
A+
A-

30 Ağustos Cumartesi Bodrum Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybeden tiyatro sanatçısı Anta Toros için Kadıköy Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde anma töreni düzenlendi. Törene Toros’un kızıyla birlikte, Suna Keskin, Ayşe İnci, Ulvi Alacakaptan, Hakan Altıner gibi isimler katıldı ve Üç Horan Kilisesi’nde başlayan cenaze programı Şişli Ermeni Mezarlığı’nda noktalandı.

Sinema ve tiyatro oyuncusu olan Anta Toros, 30 Ağustos’ta Bodrum’da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Adını Feriha Koydum, Çocuklar Duymasın, Acı Hayat, Adanalı, Yarım Elma gibi yapımlarda yer alan Toros’un anısına Kadıköy Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde düzenlenen anma törenine sanat camiasından yoğun ilgi gösterildi.

„ÇOK SANSLIYIM Kİ İKİ MUHTEŞEM İNSANIN EVLADIYIM“ başlığıyla paylaşılan konuşmalarda, Toros’un kızı İrna Büyüksakayan dua ve teşekkürlerini ifade etti. Büyüksakayan, “Ne şanslıyım ki iki muhteşem insanın evladıyım. Hepinize çok teşekkür ederim.” dedi. Törene katılanSuna Keskin ise, 50 yıl süren dostluk ve meslektaşlığına vurgu yaparak, “Güle güle Anta” diye veda etti.

Ayşe İnci, Anta Toros’a duyduğu hayranlığı şu sözlerle dile getirdi: “Tanıdığım günden beri ona büyük bir hayranlık duyardım. Yüzü, gülüşü ve gözlerinin içi gülen zarif bir kadındı.” Ulvi Alacakaptan ise, “Beraber çalıştık, Anta aramızda ilk profesyoneldi” sözleriyle hatıralarını paylaştı. Tören, Ermeni Mezarlığı’ndaki cenaze töreninin ardından son buldu ve Toros’un cenazesi eşi Misak Torus’un yanında toprağa verildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.