DOLAR 32,2841
EURO 35,0414
ALTIN 2.474,94
BIST 10.508,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Açık
İstanbul
23°C
Açık
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Anneler Günü’nde gidilecek en güzel yerler! Üstelik hem yakın hem de ucuz…

09.05.2018
A+
A-
1 / 40

Bu pazar anneler günü… Sizin için en özel kişiye, güzel bir gün yaşatmak için kardeşleriniz veya babanızla sürekli temastasınız. Ancak aklınıza yaratıcı bir fikir gelmiyor. Peki, Anneler Günü’nü doğanın kucağında, yeşile doyacağınız özel bir gezi gününe çevirmeye ne dersiniz? Sizin için yedi önerim var, anneniz buraları çok sevecek. Üstelik hepsi konaklamalı ve fiyatlar 120 TL’den başlıyor.

Fotoğraflar: İsmail Sarı, Alamy, otellerin web siteleri

2 / 40

Yeşilin her tonu burada! YEDİGÖLLER
Yeşilin her tonunun hâkim olduğu bir yer Yedigöller… Batı Karadeniz Bölgesi’nde ve Bolu il merkezinin 43 km kadar kuzeyinde bulunuyor.

3 / 40

Yol biraz uzun ama özellikle Bolu’dan sonra milli park yoluna girdiğinizde göreceğiniz manzara harika…

4 / 40

Bu hafta sonu üçüncü kez yolumu bu yeşil cennete düşürdüm. Aslında doğanın sunduğu renk cümbüşü için en uygun zaman sonbahar ama ilkbaharda da harika fotoğraflar yakalamanız mümkün.

5 / 40

Şırıl şırıl melodi gibi akan dereler, buz gibi şifalı pınarlarıyla anneniz için burası iyi bir seçenek.

6 / 40

Büyükgöl, Seringöl, Deringöl, Nazlıgöl, Küçükgöl, İncegöl ve Sazlıgöl yakınlarındaki en güzel yerlere kamp severler kurulmuş.

7 / 40

Yalnız pazar günü gitmeme rağmen çok da kalabalık değildi, sessiz sakin güzel bir gezi oldu.

8 / 40

İstanbul’un keşmekeşinden uzakta çıplak ayakla yaprakların üzerine basarak yürüyünce tüm yorgunluğumu unuttum.

9 / 40

Ayrıca Yedigöller Milli Parkı’nda sayısız sıra dışı güzelliklere rastlamak mümkün. Bunlardan biri de Pisagor ağacı. Üçgen özelliğiyle dikkat çeken Pisagor ağacı, doğaya ve fotoğraf sanatına ilgi duyan herkesin uğrak noktası. Sakın es geçmeyin…

10 / 40

Yedigöller’de çadır dışında bungalov evlerde konaklayabilirsiniz. Her gölün olduğu yerde Habitat Mesire Bungalov Evleri bulunuyor.

11 / 40

Dört kişilik evlerde konaklama fiyatı: 400 TL.

12 / 40

Hem doğayla iç içe hem de bol aktiviteli: AKÇAKOCA
Karadeniz’de doğa manzarası hayal edin; derin vadiler, şelaleler, berrak akan dereler, alabildiğince yeşillik ve fındık bahçeleri… Tüm bunların harmanlandığı yer Akçakoca… Batı Karadeniz’de Düzce’ye bağlı, küçük ama kocaman bir açık hava müzesi…

13 / 40

Bölgenin en önemli özelliklerinden biri de tarihine sahip çıkması. Cumhuriyet, Yukarı Mahalle, Hacı Yusuflar ve Orhan Gazi mahalleleri Akçakoca’nın en eski yerleşim yerlerinden.

14 / 40

Farklı mimari özellikler taşıyan Akçakoca evleri, geçmişin bugünkü temsilcileri gibiler. Özellikle Yukarı Mahalle’ye çıktığınızda, saksıları dolduran renk renk çiçeklerin süslediği evlerin içinde tarihi yolculuğa çıkacaksınız.

15 / 40

Her hafta sonu burada yöresel ürünler pazarı kuruluyor. Pazara vardığınızda mis gibi tarhana ve köy ekmeği kokusu sarıyor dört bir yanı.

16 / 40

Sabah sağılıp tezgâhlarda yerini alan süte, peynire ve tereyağına kadar her şey var. Yayık ayranının tadını hâlâ damağımda… Özellikle Kızılca mancarı, ıspanak, pırasa ve pazı gibi birçok sebzenin karışımından yapılan pideyi mutlaka tatmalısınız. Bölgede çok meşhur. Bir diğer önemli lezzetse gelinlerin ilk geceden sonra dağıttıkları şekerli fındık… Anneniz buradan geri dönmek istemeyecek.

17 / 40

Ayrıca biraz hareketli bir gün olsun derseniz, zaten buranın bir başka özelliğiyse doğa sporlarına elverişli olması. Sarp kayalarla kesilmiş sahil boyunca ve şelale güzergâhında doğada yürüyüş yapabilirsiniz.

18 / 40

En keyifli aktivite ise Melen Çayı üzerinde yaklaşık 12 km uzunluğundaki rafting parkuru… Şu sıralar rafting yapılabiliyor. Ortalama üç zorluk derecesi olan parkur, 1.5 saat sürüyor.

19 / 40

Eğer Akçakoca’da konaklamak isterseniz en güzel yer Livadi Otel. Güzel bir manzarası var ve çok merkezi bir yerde.

20 / 40

İki kişi tek gecelik, kahvaltı dâhil konaklama fiyatı: 300 TL.

21 / 40

Küçük Karadeniz: YUVACIK
Kocaeli’nde saklı kalmış cennetlerimizden Yuvacık… Pek fazla bilinmiyor. Bölge halkı buraya “Küçük Karadeniz” diyor. Haklılar… “Neden?” derseniz tıpkı Karadeniz gibi yemyeşil bir doğası var.

22 / 40

Bol bol oksijene doyacaksınız. İstanbul’dan yolculuk süreniz 1,5 saat. Dağlar, dereler, ormanlar bütün stresinizi alacak. Size önerim annenizle birlikte trekking yapın. Buranın tadı yürüyerek çıkar.

23 / 40

Sisli Vadi’sine doğru yürüyebilir, bol bol fotoğraf çekip kamp yapabilirsiniz.

24 / 40

Konaklama için Karaaslan Kamping çokça alternatif sunuyor.

25 / 40

Göle yakın bir tesis. Standart, özel ve suit olmak üzere üç farklı dağ evleri var. Konaklama fiyatı kişi başı 120 TL.

26 / 40

Ayrıca tesiste paintball oynayabilirsiniz. (50 top 35 TL.) ve yürüyüş etkinleri de mevcut.

27 / 40

Her mevsim güzel: SAPANCA VE MAŞUKİYE
Sapanca Marmara Bölgesi’nde doğal bir film platosu gibi… Hem gölü hem de doğal güzellikleriyle her mevsim âşık olunacak cinsten. Göl kıyısındaki binbir çeşit bitki görülmeye değer. Gezdikçe Bizans dönemi anıtları ve lahitleri çıkacak karşınıza. Her adım bir tarih… Sonra yolunuzu Maşukiye’ye çevirin. Dere üzerindeki ahşap köprüleri, şelaleleri ve meyve bahçeleriyle keyifli bir Anneler Günü gezisinin hakkını Maşukiye’de vermek mümkün. Burada köy evi konseptli restoranlarda mutlaka kahvaltı yapın.

28 / 40

Buralara kadar gelmişken doğanın içinde yürüyüş yapmadan sakın dönmeyin. Kirazlı Yayla’ya doğru çıkın. Aynı zamanda çiçek seralarını da ziyaret edebilirsiniz. Konaklama yapmak isterseniz en güzel adres Maşukiye Cansu Tesisleri…

29 / 40

Burada odalar da mevcut ama bungalovlarda konaklamanızı öneririm. İki kişi konaklama fiyatı 300 TL.

30 / 40

Tarihle iç içe: KIYIKÖY
Kırklareli sınırları içinde yer alan, İstanbul’a iki saat uzaklıkta bir sahil kasabası burası. İğneada kadar uzun olmasa da görülmeye değer bir kumsalı var. Sokaklar iki katlı ahşap evlerle çevrili. Balıkçı barınakları ve eskiden korsanlar tarafından kullanılan mağaralar çok dikkat çekici.

31 / 40

Şansınıza hava güzelse annenizle Pabuçdere ile Kazadere’de mutlaka sandal keyfi yapın. Ayıca kasabanın biraz dışında kalan Aya Nikola Manastırı, Bizans dönemindeki kaya manastırlarının en iyi örneklerinden ve ilk Hıristiyanlar buraya yerleşmiş.

32 / 40

Bizans döneminden kalma sur içinde restore edilen Atakale Butik Otel’de konaklayabilirsiniz. Kahvaltı dâhil tek gecelik konaklama ücreti 250 TL.

33 / 40

Annenizle kaplıca keyfi: KUZULUK
Burası Sakarya’da Akyazı’ya bağlı kaplıca bölgesi… Soğuk sonbahar günlerinde kaplıca daha iyi olur diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. En çok gidilen kaplıca dönemi 15 Mayıs – 15 Eylül aralığı… Kuzuluk ise İstanbul’a yakınlığından dolayı iyi bir tercih.

34 / 40

Yalnız bölgeye gelmeden önce Yarımcada bulunan ve Atatürk’ün Kocaeli’nde kahve içtiği yer olan ‘Yarımca Türk Kahvesi’nde kahve içmelisiniz.

35 / 40

Bahçesinde 650 yıllık çınar ağacı bulunuyor. Hatta o çınara Fatih Sultan Mehmet’in atını bağladığı rivayet edilir.

36 / 40

Kuzuluk’ta güzel bir kaplıca terapisinden sonra Kerimali Dağı’nda yürüyüş yapıp Sakarya Ovası’nda kaybolabilirsiniz. Bu arada köy pazarındaki bazlamaların tadı da enfes.

37 / 40

İhlas Kuzuluk Termal Otel’de kaplıca havuzun kullanımı dâhil gecelik konaklama fiyatı 320 TL.

38 / 40

İstanbul’dan çok uzaklaşmak istemeyenlere: AĞVA
Ağva’da görülmesi gereken birçok yer bulunuyor. Özellikle Ocaklı Kale’yi görmelisiniz. Ayrıca Kilimli ve Kadırga Koyları mutlaka görülmesi gereken yerler arasında.

39 / 40

Aynı zamanda Ağva’da ailecek dere kenarında kahvaltı yapabilir ve eşsiz doğal güzelliklerinin keyfini çıkarabilirsiniz.

40 / 40
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.