DOLAR 32,4150
EURO 34,8218
ALTIN 2.400,00
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Android 10 trafik kazalarında hayat kurtaracak

27.08.2019
A+
A-

Android Q Beta 3’ü detaylı bir şekilde inceleyen geliştiriciler, gizli bir Güvenlik Merkezi uygulamasını keşfetti. Safety Hub olarak adlandırılan bu uygulamanın, trafik kazalarında telefonun hayat kurtarmasını sağlayacağı belirtiliyor.

Kodlar incelendiğinde şu anda Safety Hub uygulamasının Pixel telefonlara özel olduğu görünüyor. Bu nedenle Android 10 otomatik kaza tespiti özelliğinin ilk etapta tüm telefonlar tarafından kullanılamayacağını söyleyebiliriz.

İlk etapta diyoruz, zira Google bazı özellikleri zamanla herkesin kullanımına açıyor. Bu nedenle Pixel modelleri ile kullanıcılara sunulduktan bir süre sonra, Android 10 ile çalışan tüm telefonlara gelmesi muhtemel görünüyor.

Apple Watch’ın EKG çekebilmesi ve telefon üreticilerinin dijital ferah tarzı uygulamalar ile kullanıcıların telefon başında geçirdikleri vakti kontrol etmesine imkan tanıması, sağlığa verilmeye başlanan önemi gözler önüne seriyor.

Google’ın bu özelliği nasıl tasarladığını şu anda bilmiyoruz. Ancak, Android işletim sisteminin otomobillerde de yaygınlaştığını dikkate alındığında, bu özelliğin kaza anında telefon üzerinden acil servislere ya da daha önce belirlenmiş kişilere haber verebileceği düşünülüyor.

İvmeölçer, mikrofon ve telefondaki çeşitli sensörlerin yanı sıra GPS verilerinin kaza anında özelliğin alarma geçmesi için kullanılacağı belirtiliyor. Ancak, yanlış kaza alarmı hiç istenmeyen ve tehlikeli bir durum olduğu için Google’ın bu konuda nasıl bir ilerleme kat edeceğini görmek gerekiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.