DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Anaokulları öğrencilerine merhaba dedi

01.06.2020
A+
A-

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı’nın kararıyla özel okul öncesi eğitim kurumlarının kurucuları ve öğrenci velilerinin istemeleri halinde eğitim ve yaz okulu adı aşağı yapılan sosyal ve kültürel etkinliklere başlayabilmelerinin önünü açan düzenleme hayata geçti. Bahçeşehir Kolejinin veli talebi alınan anaokulları da 2 Haziran – 17 Haziran tarihleri aralarında yüz yüze eğitime geçirmek üzere kapılarını açtı. Türkiye genelindeki anaokullarında toplam 500’ü aşkın öğrenci, pandemi sebebiyle alınan geniş çaplı önlemlerle eğitime başladı. Yüz yüze eğitim için okullarına gitmeyecek öğrenciler için online dersler de bu zamana kadar olduğu gibi devam edecek.

Pandemi sürecinin başından itibaren tüm kampüslerini rutin endüstriyel temizleme ve dezenfekte süreçlerine ek olarak nano gümüş iyon teknolojisi ile dezenfekte eden Bahçeşehir Koleji, yüz yüze eğitime ara verilen 23 Mart’tan itibaren ise uzakta eğitim sürecine geçti. 2 Haziran tarihinden itibaren de veli talebi olan anaokullarında yüz yüze eğitime başlayan eğitim kurumu, tüm kampüslerini yeni normale tarafından düzenledi.

   

Minikleri için geniş çaplı önlemler

2-17 Haziran arasında açacak oldukları kampüslerde çocuklar için geniş çaplı önlemler alındığını ifade eden ve Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, “Bu dönemde tedbir amacıyla servis kullanmıyoruz. Öğrencilerimizi velilerimiz getirecek. Küçük çocuklara maske takılması tavsiye edilmiyor ancak velilerimiz, diğer misafirlerimiz ve bütün çalışanlarımız durmadan maske takacak. Öğrencilerimiz ise öğretmenlerinin yardımıyla girişten itibaren Fen ve Teknoloji Liselerimiz göre üretim edilen siperliklerden takacaklar. Kapı girişlerimizde dezenfeksiyon kabinleri yerleştirdik. Hareket sensörlü bu kabinleri yine küçük çocuklar kullanmayacak oysa öğretmenlerimiz, personellerimiz bu kapıdan geçecekler. Su ve sabuna erişim olmayan tüm alanlara değişmez dezenfektanlar yerleştirdik. Koridorlarımızda; duvarlarda, yerlerde, ortak alanların tümünde bilgilendirici görseller yerleştirdik. Okuma yazma bilmeyen öğrencilerimize yönelik özel görsel uyarılar hazırladık. Ayrıca öğretmenlerimiz görsellerle de anlatılan tüm uyarıları öğrencilerimize aktaracak. Yemekhanelerimizde sosyal mesafeyi göstermek ve partikül geçişini paravanlar yoluyla karşılamak için oturma düzeni de sosyal uzaklık kurallarına göre ayarlanacak. Bunun yanına, kullanılan tüm malzemeler her başvuru formu öncesi ve sonrası hijyen kurallarına uygun olarak hazırlanacak. Bahçelerimize sosyal mesafe çizgileri çizdik. Pandemi döneminde mektep bahçesinde düzenlenen törenler yapılmayacak oysa öğrencilerimiz teneffüslerde, bahçede zaman geçirdikleri tekrar tekrar bu çizgiler yardımıyla sosyal mesafe kuralını kesintisiz hatırlayıp koruyabilecekler. Tuvaletlerde içten el yıkamayı ve hijyen kurallarını her yaştan öğrencimizin zahmetsizce anlayacağı şekilde görselleştirdik. Her alandaki kullanımlarla ilgili öğrencilerimize rehberlik ederek bu alanlardaki hijyen kurallarının da zahmetsizce uygulanabilmesini sağlayacağız. Bu süreçte havuz ve soyunma odaları gibi alanlar kullanıma kapalı olacak.”

“Yeni normalde kampüste yaşam konusunda da misal olacağız”

Koronovirüs salgını ile birlikte yüz yüze eğitime ara verilmesiyle birlikte uzaktan eğitim konusunda hiçbir bezginlik yaşamadıklarını açıklayan Istek Dağ şimdi de yeni bayağı işlem ile birlikte kampüs hayatını virüse karşısında şekillendirdiklerini açıklama etti. Istek Dağ, yeni normalde kampüs yaşamının deneyimleneceği bu süreçte, uygulamalarıyla diğer kurumlara misal olacaklarını söyledi. Dağ, sözlerine şöyle devam etti: “Yeni normale geçiş her bölge için pek çok yeniliğin deneyimlenmesi de seslenmek. Yeni normalde yüz yüze eğitim de bu konulardan biri ve en önemlisi. Uzak eğitime geçtiğimizde, 2 yıldan bu yandan uyguladığımız Suni Akıl Tabanlı Kişiye Özgü Öğrenim Platformumuz Metodbox’taki tecrübelerimiz doğru fazla hızlı aksiyon alabildik. Uzak eğitimi en başarılı şekilde yürüten eğitim kurumlarından biri olduk ve bu alanda öyle fazla kuruma da misal teşkil ettik. Yeni normalde yüz yüze eğitimde uyarı edilecek bütün hususlar da yeni yeni deneyimleniyor. Bu konuda da etraflıca alıştırma yaptık, Millî Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı kılavuzdaki önlemleri tamamiyle hayata geçirirken, kendi önlemlerimizi de aldık. Yeni normalde kampüs yaşamında da örnek teşkil edeceğimizi, uygulamalarımızın öteki kurumlara kılavuzluk edeceğini düşünüyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.