DOLAR 32,5633
EURO 34,9936
ALTIN 2.449,25
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C

Analistlere Göre Xbox Series X ve PlayStation 5 Son Konsollar Olacak

15.11.2020
A+
A-

Hem Sony’nin hem de Microsoft’un oyun konsollarının ömrü, modern bilgisayarların ömürlerine kıyasla daha uzun oluyor ve 6-7 yılı buluyor. Yeni konsolların yüksek üretim maliyetleri ve beklenenden az satış yaptıkları iddiaları, Sony ve Microsoft’u bu süreyi daha da uzatmaya itebilir.

Yine de bu sürenin uzaması, başka bir alanın öne çıkmasına neden olabilir. Bulut tabanlı oyun sistemlerinin bu süreçte önemli gelişme göstermesi durumunda PlayStation 6 ya da Xbox Series X’in halefini göremeyebiliriz.

Uzmanlara göre konsol devri bitiyor

konsollar

Şu anda erişilebilir durumda olan bulut oyun servisleri Google Stadia ve Apple Arcade, oyun konsolları ile rekabet edebilecek noktada bulunmuyor. Yine de önümüzdeki süreçte bu platformlar oldukça büyük atılımlar gerçekleştirebilir.

5G ve yeni iletişim teknolojileri bağlantıyı gelecekte çok daha hızlı hale getirecek. Bulut oyun hizmetleri de bu dönemde daha stabil, daha hızlı ve daha çok oyunu kapsayan hizmetler haline gelebilir. Böyle bir durumda da konsollara olan ilgi dibe vurabilir.

Aslında oyun piyasasına baktığımızda, serbestliğin platform seçiminde önemli bir rol oynadığını görüyoruz. İlk olarak büyük ve pahalı bilgisayarlarla başlayan video oyunu sektörü daha sonra ise küçük, oyunlara odaklı konsollara taşınmıştı. Günümüzde ise en çok parayı, en son kurulan pazar olan mobil oyun alanı kazandırıyor.

Bulut oyunlar konsolu yener mi?

konsol oyuncuları

Bulut tabanlı oyun servislerini kullanan kişilerin oyunlara erişim için birden fazla alternatifi bulunuyor. Bunların arasında bilgisayarlara ek olarak tabletler ve telefonlar gibi sürekli yanımızda bulunabilen cihazlar da yer alıyor. 

Citi Securities’in Japonya şubesinde yapılan analizlere göre PlayStation 6 diye bir cihaz gelmeyecek. Gelecekte oyuncular, oyun servislerine üye olacak, kimse özel olarak oyun oynansın diye yapılmış bir cihaz almayacak. Siz bu görüşe katılıyor musunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.