DOLAR 32,2048
EURO 35,0416
ALTIN 2.493,79
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Cts 21°C
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim sınavları için hazırlıklarını tamamladı

24.06.2020
A+
A-

Türkiye’de ve dünyada birçok alanda olduğu gibi eğitim alanında da köklü değişiklikler yaşanmasına niçin olan yeni tip Koronavirüs tehlikesine aleyhinde Anadolu Üniversitesi, öğrenci odaklı çalışmalar yapmaya devam ediyor. Açık ve uzak eğitimdeki köklü tecrübesini dijital ortamlara başarılı bir şekilde aktaran Anadolu Üniversitesi, bahar dönemi ara sınavlarında 1 milyona yakın öğrencisini Koronavirüs tehlikesinden uzak yetişmek için online olarak sınava yan tuttu.

Hiçbir öğrenciyi riske atmayarak bir ilki hayata geçiren Anadolu Üniversitesi, dönem sonu sınavlarını da tüm önlemleri alarak güvenli bir şekilde internet üzerinden gerçekleştireceğini bir süre önce duyurdu. 24 Haziran tarihinde başlayan ve 8 Temmuz’a dek devam edecek olan dönem sonu sınavları için bütün imkanlarını seferber eden üniversite, evlerinde internet bağlantısı ya da gerekli teknoloji bulunmayan öğrenciler için Açıköğretim bürolarını mikropsuz ayla getirdi. Bu sayede sınavlar süresince öğrenciler yaşadıkları şehirlerdeki bürolarda tehlikesiz bir şekilde sınavlarına girebilecek.

Dezavantajlı bireyler ve 65 yaş üstü öğrenciler için gerekli hizmetler sağlanacak

1 milyona yakın öğrencinin gireceği sınavlar için daha önce kullanılan Çevrimiçi Sınav Sistemi’nden faydalanacak olan üniversite, 15 günü kapsayan sınavlar boyunca hiçbir öğrenciye mağduriyet yaşatmayacak çalışmaları devreye soktu. Geçen imtihan döneminde refakat edilmesi gereken engelli ya da kronik hasta 4 bin 80 öğrenci için özel bir uygulama hazırlayan Anadolu Üniversitesi, 200’ün üzerinde öğrenciyi evlerinden sınava ast tuttu.

Keza dönem sonu sınavları için toplam 183 öğrenci, yurt genelindeki 72 Açıköğretim bürosundan randevu aldı. 129 engelli ve 65 yaş üstü 3 kişi için de tasarlama yapan Anadolu Üniversitesi, dezavantajlı öğrencilerin bulunduğu illerde zorunlu tüm hazırlıklarını tamamladı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.