DOLAR 32,2774
EURO 34,6528
ALTIN 2.413,24
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Anadolu Ajansı Kendini Aştı

31.05.2020
A+
A-

Uzman Beslenme Uzmanı Nilay Keçeci Arpacı, karaciğer sağlığını korumanızı sağlayacak besinleri anlattı.

ÇİĞ SARIMSAK TOKSİNLERİ ATAR

En iyi antioksidanlar aralarında yer alan sarımsak, allicin ve vitaminler bakımından epeyce zengin bir besindir. Doğal bir antibiyotik olan sarımsağın çiğ tüketilmesi büyük bir yük arz eder.

Sarımsak, karaciğer enzimlerini harekete geçirerek toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar. İçeriğinde yer alan sülfür de karaciğerin işlevine muavin olan enzimlerin üretilmesi için takviye olur.

ÜZÜM VE ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ

Sağlıklı bir karaciğer için vazgeçilmez bir diğer beslenme de muhakkak üzümdür. Üzümün hem kendisi keza de çekirdeği karaciğer sağlığı için epeyce önemlidir.

Yapılan çalışmalar üzüm çekirdeğinin karaciğer hasarları üzerinde etkisi olduğunu ortaya koymuştur.

Vücudu zararlı toksinlerden arındırma gibi yaşamsal bir öneme sahip olan karaciğerin kendi kendini temizleyebilmesi için üzümün mutlaka besin düzeninde yer alması gerekir.

KARACİĞER YAĞLANMASI İLE SAVAŞAN AVOKADO

Dinç yağ alımı için en yerinde sebzelerden biri olan avokado, bilhassa içeriğinde bulunan Omega-6 doğru karaciğerin yenilenmesini sağlar ve hücrelerin toparlanmasına tezgâhtar olur. Avokado genellikle salatalarda veya üstüne limon sıkılarak dosdoğru tüketilir.

Günde bir taneden fazla avokado tüketilmesi önerilmez. Vücuda dinç yağ kazandıran ve aynı zamanda da biriken zararlı yağ asitlerinin yok edilmesini sağlayan avokado karaciğer yağlanmasına karşı epeyce etkili bir besindir.

KARACİĞER DOSTU HİNDİBA

Hindiba yaprakları, karaciğer dostudur ve karaciğerin korunmasını sağlar. Genel Olarak salata içerisinde ya da çayı yapılarak tüketilir. Vitamin yönünden oldukça varlıklı olan hindiba; sodyum, potasyum ve kalsiyum içermektedir.

Karaciğerde meydana gelebilecek sorunlar üstünde tesir gösterir ve karaciğer fonksiyonlarının desteklenmesini sağlar. bununla beraber sindiriminde kolaylaşmasını sağlar. Dinç bir karaciğer ve karaciğer hastalıklarının önlenmesi için mutlaka tüketilmesi gerekir.

BRÜKSEL LAHANASI KARACİĞERİ TEMİZLİYOR

Karaciğerin temizlenmesini karşılayan etkin besinler aralarında bulunan brüksel lahanası, karaciğeri yeniler ve zararlı olan toksinlerin atılmasına yardımcı olur.

Sülfür içeriğe sahip olan bileşikler içeriği ile karaciğeri hasardan korurlar ve fazla hormon ve toksinleri dışarı atma fonksiyonlarının desteklenmesini sağlar.

İLİşKİLİ HABERLER Karaciğeri Yenileyen Mucizevi Besinler

Karaciğeri Yenileyen Mucizevi Besinler

Ramazan Programında Cem Karaca Performansı 'İşçisin Sen İşçi Kal'

Ramazan Programında Cem Karaca Performansı ‘İşçisin Sen İşçi Kal’

Oruç Tutarken Karaciğer Detoksu Yapın!

Oruç Tutarken Karaciğer Detoksu Yapın!

Karaciğerdeki Hasarı Azalttığı Ortaya Çıktı!

Karaciğerdeki Hasarı Azalttığı Ortaya Çıktı!

İLİşKİLİ GALERİLER Karaciğeri Eski Haline Çeviren Gıdalar

Karaciğeri Eski Haline Çeviren Gıdalar

Karaciğerdeki Zehri Söküp Atan Besinler

Karaciğerdeki Zehri Söküp Atan Besinler

Karaciğer Toksitlenmesinin Belirtileri

Karaciğer Toksitlenmesinin Belirtileri

Böbrek ve Karaciğeri Temizliyor!

Böbrek ve Karaciğeri Temizliyor!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.