DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C
Per 18°C

Among Us Ekibi, Sinir Bozucu ‘Eric Loris’ Hilesine Çare Buldu

24.10.2020
A+
A-

Bir anda popülerlik kazanarak Fall Guys ile birlikte oyun dünyasını domine eden Among Us, zaman zaman çeşitli hilelerle insanın canını sıkan bir noktaya gelebiliyor. İşte bu hilelerden birisi de Eris Loris isimli kişinin oyundaki sohbette defalarca aynı mesajı atmasıydı. Elbette sohbetin Eris Loris’le dolması, oyuncuların oynayamamalarını da sağlıyordu.

Eris Loris’in geliştirdiği hile Among Us odalarına bot oyuncular sokarak bu oyuncuların sohbet penceresinden oyunculara Eris Loris’e abone olmalarını söylüyordu. Hem Twitch hem de YouTube kanalının bağlantısını paylaşan Loris, zaman zaman oyuncuları cihazlarına erişmek veya telefonlarını patlatmak gibi ifadelerle tehdit etmişti.

Geliştiriciler sunucuyu güncelleyerek hileyi engelledi:

among us

Oyuncuları bıktıran Eris Loris, en sonunda Among Us geliştiricisi InnerSloth’un da canına tak etmişti. Eris’in botları oyunda görülmeye başladıktan sonra InnerSloth, sorunun kesinlikle farkında olduklarını söyleyerek oyuncuları özel odalarda oynamaya davet etmişti.

Bunun ardından Among Us geliştiricilerinden birisi olan Forrest Willard, bir duyuru yaparak sunucuda güncelleme yaptıklarını açıkladı. Botların üstesinden geleceği söylenen bu güncellemenin ardından Eris Loris’in botları hakkında oyuncular tarafından hiçbir şikâyet yapılmadı.

among us hile

Öte yandan hilenin geliştiricisi olan Eris Loris, Kotaku’ya açıklama yaptı. Loris, öfkenin ve nefretin bunu eğlenceli yapan şey olduğunu söyledi. Loris, ‘Eğer bir oyun hakkında endişeleniyorsanız ve oyunu 3 dakika boyunca oynayamadığınız için internette rastgele birisini beğenmiyorsanız bu çok aptalca.’ ifadesini kullandı.

Eris Loris ve kendisinin geliştirdiği bot hilesi, en popüler oyunların bile sunucularının zaman zaman ne kadar savunmasız olabileceğini ortaya koydu. Among Us küçük bir ekip tarafından geliştirilmiş olsa da oyunun şu anki popülerliği nedeniyle geliştiricilerin üstünde yük olduğunu söylemek zor olmaz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.