DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

Amerikalı bilim insanından kızdıran çay önerisi: ABD büyükelçiliği açıklama yaptı

ABD’li bir bilim insanının mükemmel çayı yapmak için bir tutam tuz eklemek gerektiğini iddia etmesi üzerine İngiliz medyası öfke ve şaşkınlıkla tepki gösterdi. Olay üzerine Londra’daki ABD büyükelçiliği tartışmayı kızıştıran bir açıklama yayınlayarak ABD’li bilim insanının görüşlerini desteklemediklerini bildirdi.

25.01.2024
A+
A-

ABD’li bilim insanı Michelle Francl, çayın buruk ve acı tadını azaltmak için bir tutam tuz ilave edilmesi gerektiğini açıkladı.

Ancak bu öneri, çay demleme kültürü konusunda sahiplenici olduğu bilinen İngilizlerin sosyal medyada hararetli tepkisine yol açtı.

Hukuk gazetecisi Molly Quell, sosyal medya hesabında tartışmalara atıfta bulunarak “Sanırım yine savaşa gireceğiz?” yazdı.

TUZ ACI ALGISINI AZALTIYOR

Pensilvanya’daki Bryn Mawr Koleji’nde kimya profesörü olan Francl, fikrini şu iddiayla savundu: “Tadına etki etmeyecek çok az miktardaki tuzun, çay içerken hissettiğimiz acılık algısını engellediği ortaya çıktı.”

Bilim insanının tuz önerisini savunduğu açıklamaları hiçbir şey değiştirmedi ve İngilizlerin tepkisi büyümeye devam etti. İki ülke arasındaki çay gerilimi tırmandığında, İngiltere’deki ABD Büyükelçiliği de büyüyen tartışmaya dahil oldu ve sosyal medya hesabında bir açıklama yayınladı.

Büyükelçilik sosyal medya hesabında yayınladığı açıklamada, “Böylesine çirkin bir öneri Özel İlişkimizin temellerini tehdit ederken kayıtsız kalamayız.” ifadelerini kullandı.

“ÇAYA TUZ EKLEMEK ABD’NİN RESMİ POLİTİKASI OLAMAZ”

Açıklamanın devamında tartışmanın uluslarası bağlamda bu kadar büyümesi ve alay konusu olması nedeniyle, “İngiltere’nin iyi insanlarına, ulusal içeceklerine tuz eklemek gibi düşünülemez bir fikrin ABD’nin resmi politikası olmadığına dair güvence vermek istiyoruz. Ve hiçbir zaman da olmayacak.” cümleleri yer aldı.

İki ülke insanları arasında süren hararetli çay tartışmasının ortasında, ABD Büyükelçiliği’nin şakayla karışık cevabının suları sakinleştirmeye yetip yetmeyeceğini yalnızca zaman gösterecek.

Bu arada elçilik, “çayı doğru şekilde, mikrodalgada ısıtarak yapmaya devam edeceğini” de belirtti.

NTV

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.