DOLAR 32,2989
EURO 34,7939
ALTIN 2.399,07
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 17°C

Amerika’da Corona virüste bir ilk yaşandı

05.05.2020
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nin haberine kadar Çin’de ortaya çıktıktan sonradan Avrupa’yı kasıp kavuran corona virüsünün gerçek merkez üssü haline gelen ABD, corona virüsü salgınıyla ilgili güncel verileri kamuoyu ile paylaştı.

Yapılan açıklamada ülke genelinde corona virüsüne emrindeki sebeplerle yaşamını yitirenlerin sayısının 1.015 olduğu belirtildi. Bu oran ülkenin son 1 ayda kayıtlara geçtiği minimum günlük ölüm sayısı olarak açıklandı. Bu yorumlama ile birlikte ülke genelinde Covid-19’dan yaşamını yitirenlerin sayısı 68.920’ye çıktı.

Yapılan açıklamada 1.180.332 insanda da corona virüsü saptama edildiği belirtildi. Bu oran İspanya’nın yaklaşık 5 katı, salgının eski merkez üssü olan Çin’in ise 14 katı olarak hesaplandı. Ülke genelinde yaklaşık 200 bin insanın da corona virüsünü yendiği belirtildi.

ABD’DEN KORKUTAN SENARYO

Bu açıklamalarla birlikte ABD gündemine bomba gibi düşen bir iç yazışma yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi. New York Times’ın özel haberinde, ABD’deki yetkililerin iç yazışmaları ve corona virüsü ile ilgili öngörüleri yer alıyor.

Belgelerde ABD hükümetinin Mayıs ayı sonuna dürüst her gün 200 bin yeni olgu tespit edilmesini ve her gün takriben 3 bin insanın yaşamını yitirmesini beklediği ortaya çıktı. Durumun haziran ayıyla birlikte takriben yüzde 70 daha artı büyüme olacağını öngören uzmanlar, işletmelerin ve ekonominin her tarafta açılmasının ülkede son 7 haftada alınan önlemleri çöpe atacağını söyledi.

Ele geçirilen belgelerde Salgın Hastalıkla Yoklama ve Çaba Merkezi, “Çok sayıda bölgede acı ve önem devam edecek” yorumunu yaptı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.